AK Parti'li Karahocagil Açiklamasi 'Kanal Istanbul Projesi Bagimsizligimizin, Egemenligimizin Projesi'

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, Kanal Istanbul projesine, bagimsizlik ve egemenliklerinin projesi olarak baktiklarini belirtti.

Karahocagil, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, "CHP iktidarinda Kanal Istanbul'u durduracaklarini, sirketlerin paralarini ödemeyeceklerini, Türkiye'ye yatirim yapanlarin önünü keseceklerini" söyledigini belirtti.

Türkiye'de Adnan Menderes'ten beri yapilan yatirimlara hep karsi çikildigini ifade eden Karahocagil, "Baska hangi projeleri durduracaksiniz, hangilerine son vereceksiniz, bu listeleri size kim veriyor, hangi mahfillerden emir aliyorsunuz? CHP'li seçmen sizden proje, yatirim beklerken, siz 'yakacagiz, yikacagiz, silecegiz, süpürecegiz, durduracagiz' gibi sanki bu ülkeye düsman birinin diliyle konusuyorsunuz." dedi.

Karahocagil, Türkiye'nin gelecegi mega projelere karsi çikanlarin, ya hain ya da timarhanelik oldugunu ileri sürdü.

Kiliçdaroglu'nun, "Istanbul Havalimani'ni önleyemedik, üçüncü köprüyü önleyemedik bari Kanal Istanbul'u önleyelim" demek istedigini vurgulayan Karahocagil, sunlari kaydetti:

"Bir ana muhalefet partisi ve onun lideri Türk halkinin faydasina ne yapilacak, onu konusmasi, 'Biz daha iyisini yapariz' demesi lazim. Muhalefet partileri, muhalefet yapma adina sadece yalan ve iftira üretiyorlar. CHP'nin tek bir yatirimi, dise dokunur bir eseri yoktur. Yapilani durdurmak için ellerinden geleni yapiyorlar. Biz Kanal Istanbul projesine bagimsizligimizin, egemenligimizin projesi olarak bakiyoruz. Dünyadaki 10 en büyük projenin 6'si ülkemizde gerçeklesmistir. Kanal Istanbul dünyanin dikkatini çekmis, Türk'ün gücü karsisinda dünya esas durusunu göstermistir. Öyle görünüyor ki Kiliçdaroglu'na bir liste vermisler. Kim verdi, nasil bir yöntem izleyecekler ibretle takip edecegiz. Türkiye'nin önceliklerini nasil hedef alacaklarini görecegiz."

Kaynak: AA