Adana'da Bombali Eylem Hazirligindaki DEAS'li Yakalandi

Adana’da bombali eylem hazirligindaki terör örgütü DEAS süphelisi mezarlikta yakalandi. Teröristin yakalanma ani saniye saniye görüntülendi.

Adana'da Bombali Eylem Hazirligindaki DEAS'li Yakalandi
MIT Baskanligi, Adana Emniyet Müdürlügü’ne bagli Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekiplerine, Ebu Ahmed kod adli Irfan Ç.’nin (41) bombali eylem hazirliginda oldugunu bildirdi. Irfan Ç.’yi takibe alan ekipler süphelinin, DEAS’in sözde Türkiye emiri olarak anilan Mahmut Özden’in yakalanmasindan sonra grubu toparlamaya çalisan kisi oldugunu, örgütün Suriye’deki Türkiye sorumlusuyla görüstügünü, eylem hazirliginda oldugunu tespit etti.

Operasyon için harekete geçen ekipler, Irfan Ç.’yi merkez Çukurova ilçesi, Kabasakal Mezarligi’nda yakaladi. Gözaltina alinan Irfan Ç.’nin yakalanma ani ise saniye saniye görüntülendi.

Irfan Ç.’nin evinde yapilan aramalarda çok sayida örgütsel doküman ele geçirilirken, cep telefonunda yapilan aramada ise örgütün üst düzey mensuplariyla yazismalarinin oldugu, eylem için talimat bekledigi ögrenildi.

Adliyeye sevk edilen Irfan Ç., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Irfan Ç.’nin 2015 yilinda da örgüte eleman temin etmekten tutuklanarak cezaevine girdigi ve 2019 yilinda çiktigi ögrenildi.
Kaynak: İHA