75 Ülkeden 750 Karikatürist Nasreddin Hoca'yi Çizdi

Konya'nin Aksehir ilçesinde bu yil 62'ncisi düzenlenen Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senlikleri, trap atisi, sergi açilisi, çocuk tiyatrosu, akrobatik smaç sov, esek yarisi gibi çesitli etkinliklerle sürüyor Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya: 'Bu yil için düzenlenen karikatür yarismasina 75 ülkeden 750 sanatçi katildi, 2 bin 259 eser yaristi. Bunlardan Hirvatistan'dan Nikola Istes adli sanatçi birinci oldu. Sanatçimiza 'altin esek' ödülünü takdim edecegiz'

ABDULLAH DOGAN - Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, 62. Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senlikleri kapsaminda düzenlenen karikatür yarismasina, 75 ülkeden 750 karikatür sanatçisinin katildigini söyledi.

Aksehir ilçesinde 62'ncisi düzenlenen Uluslararasi Aksehir Nasreddin Hoca Senlikleri'nde, dünyaca ünlü mizah ustasi Hoca Nasreddin'in çaglari asan mesajlari, hazir cevap kisiligi, güldürürken düsündüren sözleri ve hikayeleri, bu yil da genis kitlelere ulastirilmaya çalisilacak.

Senlikler kapsaminda, trap atisi, sergi açilisi, çocuk tiyatrosu, akrobatik smaç sov, esek yarisi gibi çesitli etkinlikler düzenleniyor.

Aksehir Belediye Baskani Akkaya, AA muhabirine, senligin Aksehir'in tanitimina büyük katki sagladigini söyledi.

Nasreddin Hoca'yi bu yil ünlü tiyatrocu Behzat Uygur'un canlandiracagini animsatan Akkaya, senliklerin tellalin, halki ve temsili Nasreddin Hoca'yi senlige çagirmasiyla basladigini animsatti.

- "Konserleri, yaptigimiz istisarelerde, risk olabilir düsüncesiyle erteledik"

Akkaya, senliklerde, halk oyunlari gösterileri ve kortej yürüyüsünün yapildigini hatirlatarak, söyle konustu:

"Bu yil, programi yeni normallesme kapsaminda geçen yila göre biraz daha zenginlestirdik. Yine de eskiye tam olarak dönemedik. Konserleri, yaptigimiz istisarelerde, risk olabilir düsüncesiyle erteledik.

Uluslararasi karikatür yarismalari 1974'ten bu yana kesintisiz yapiliyor. Bu yil için düzenlenen karikatür yarismasina 75 ülkeden 750 sanatçi katildi, 2 bin 259 eser yaristi. Bunlardan Hirvatistan'dan Nikola Istes adli sanatçi birinci oldu. Sanatçimiza 'altin esek' ödülünü takdim edecegiz. Etkinlige uluslararasi mahiyet kazandiran en önemli konulardan biri karikatür yarismalarinin yapilmasidir. Diger uluslararasi resim yarismasini pandemiden dolayi yapamadik. Yabanci halk oyunlarini bu yil pandemi hassasiyeti nedeniyle davet edemedik. Sadece yerli halk oyunlarini davet ettik."

Kaynak: AA