10 Günde 40 Bin Kisiye Afet Farkindalik Egitimi Verilecek

ANDA Arama Kurtarma ekibi Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü’nün (AFAD) çagrisi üzerine geldigi Gümüshane’de 10 günde 40 bin kisiye afet farkindalik egitimi vermeyi hedefliyor.

10 Günde 40 Bin Kisiye Afet Farkindalik Egitimi Verilecek
15 Temmuz Zafer Meydaninda AFAD tarafindan kurulan çadirda egitimlere baslayan ANDA Arama Kurtarma ekibi 10.00 ile 20.00 saatleri arasinda Gümüshane halkina egitim verecek.

Yapilan çalismayla ilgili bilgi veren ANDA Arama Kurtarma Kriz Koordinasyon ve Saglik Birim Sorumlusu ve Afet Farkindalik Bilinci Egitici Egitmeni Ali Osman Dölen, Gümüshane’de 10 gün boyunca ANDA dernegi olarak AFAD’dan gelen çagri üzerine vatandaslara afet farkindalik egitimi vereceklerini söyledi.



10 günde 40 bin kisiye ulasmak gibi bir hedefleri oldugunu kaydeden Dölen, “Depremlere karsi nasil bilinçleniriz, depreme nasil hazirlik yapariz konularinda egitim programlarimiz var. Bölgeyi analiz ettigimizde heyelan, sel, taskin, çig ve minimal de olsa yangin riski var. Bunlara karsi nasil korunuruz. Bunlarla birlikte AFAD Baskanliginin hazirladigi çocuklar için boyama kitabi ve puzzle üzerinden anlatmalar var. Brosürler dagitiyoruz. Afet çantamizin içinde neler olmasi gerektigini, hangi araliklarla güncellemesi gerektigini detayli bir sekilde vatandaslarimiza anlatiyoruz” dedi.

Daha önce Elazig ve Izmir depremlerinde, Giresun sel felaketi gibi irili ufakli 160 afette görev aldiklarini kaydeden Dölen, “Arama kurtarma personelleri olarak hiçbir vatandasimizin burnunun bile kanamasini istemiyoruz. Afetlere karsi bilinçlenelim, hem vatandaslarimiz zarar görmesin hem de ülkemiz zarar görmesin” diye konustu.

Kaynak: İHA