Uluslararasi Çocuk Yayincilari Derneginin Yönetim Kurulu Belirlendi

Dernegin baskanligina Kaknüs Yayinlari'ndan Seda Darcan Çiftçi seçildi.

Uluslararasi Çocuk Yayincilari Derneginin (ICBPA) 1. Olagan Genel Kurulu, Türkiye Yazarlar Birligi Istanbul Subesi'nde gerçeklestirildi.

Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Tayfur Esen'in gündem maddelerini okumasiyla baslayan toplantida, geçen yil aralik ayinda kurulus islemleri tamamlanan dernegin yaptigi faaliyetler, katilimcilara aktarildiktan sonra divan heyeti seçimi yapildi.

Kurul üyelerine verilen teklife istinaden Divan Baskanligina Dogan Gökmen, üyelige ise Çetin Ögüt ve Ömür Yildirim getirildi.

1. Olagan Genel Kurulu'nda yapilan seçim sonucu Dernegin baskanligina Kaknüs Yayinlari'ndan Seda Darcan Çiftçi seçildi.

Dernegin yönetim kurulu asil üyeleri arasinda Timas Yayinlari'ndan Osman Okçu, EDAM Yayinlari'ndan Fatma Hatice Durmus, Nar Yayinlari'ndan Tayfur Esen, Nobel Yayinlari'ndan Nevzat Argun, Parilti Yayincilik'tan Mikdat Toptas ve Minik Kozalak Yayinlari'ndan Seyma Asker yer aliyor.

Divan Heyeti seçiminin ardindan toplantinin açilis konusmasini yapan ICBPA Kurucu Baskani Seda Darcan Çiftçi, dernegin misyon ve vizyonunu, hedef ve amaçlarini anlatti.

Çiftçi, dünya genelinde çocuk yayincilariyla ortak çalismalar yürütmeyi hedeflediklerini belirterek, bu güne kadar 20'yi askin ülkeden yayinci ile temas kurduklarini söyledi.

Toplantida Akdem Telif Ajansi Genel Müdürü Muhammed Agirakça ise Uluslararasi Çocuk Kitaplari telif pazarinin degisen dengelerinden bahsederek, farkli cografyalara açilmanin gerekliliginin altini çizdi.

Kaynak: AA