Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Göktas'tan, Papa'ya Geçmis Olsun Mesaji Açiklamasi

'Basarili bir bagirsak ameliyati geçiren Papa'ya acil sifalar diliyoruz'.

Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Lütfullah Göktas, bagirsak ameliyati geçiren Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Baskani Papa Franciscus için geçmis olsun dileginde bulundu.

Büyükelçi Göktas, Roma'daki Gemelli Hastanesinde dün aksam kalin bagirsak ameliyati geçiren Papa için Twitter hesabindan Italyanca ve Türkçe olarak yayimladigi "geçmis olsun" mesajinda, "Roma'daki Gemelli Hastanesinde dün aksam basarili bir bagirsak ameliyati geçiren Papa'ya acil sifalar diliyoruz." ifadesini kullandi.

Göktas, mesajinda, Katoliklerin ruhani liderinin "en kisa sürede sagligina kavusmasi temennisinde bulunduklarini" belirtti.

Semptomatik kolon divertikül rahatsizligi nedeniyle daha önceden planlandigi üzere ameliyat olan ve saglik durumunun iyi oldugu açiklanan Papa Franciscus, Müslümanlar ile de iyi iliskiler gelistirme gayreti içinde olmasiyla dikkati çekiyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile 17 Mayis'ta Papa Franciscus arasinda gerçeklesen 4'üncü telefon görüsmesinde, Kudüs'teki son gerginlik ele alinmis, bu kutsal sehirde her üç dinin mensuplarinin baris içinde bir arada yasamalarini saglayacak bir ortamin olusturulmasinin önemi üzerinde durulmustu.
Kaynak: AA