TEKNOFEST'in Erzurum'da Yapilabilmesi Için Çalisma Baslatildi

Erzurum Valisi Okay Memis: 'Insallah bizler, milletvekillerimiz ve büyüksehir belediye baskanimizla beraber TEKNOFEST'i Erzurum'a almak için büyük bir çaba içerisindeyiz'.

TEKNOFEST'in Erzurum'da Yapilabilmesi Için Çalisma Baslatildi
Dünyanin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'in önümüzdeki dönemde Erzurum'da yapilabilmesi için çalisma baslatildi.

Erzurum Valisi Okay Memis, Bilim Erzurum Merkezi'nde düzenlenen 6. Robot Günleri Ödül Töreni'nde, yarismada dereceye giren ögrencilere basari diledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in liderliginde, Türkiye'nin, özellikle son 5 yilda insansiz hava araçlari IHA ve SIHA'larda dünyada bir marka oldugunu belirten Memis, "TEKNOFEST yarismalari düzenleniyor. Insallah bizler, milletvekillerimiz ve büyüksehir belediye baskanimizla beraber TEKNOFEST'i Erzurum'a almak için büyük bir çaba içerisindeyiz." dedi.

Eskiden robotik kodlamanin kolejlerde yapildigini animsatan Memis, göreve baslar baslamaz bir çalisma yaptiklarini, simdi 20 ilçenin tamaminda robotik kodlama siniflarinin açilmasini baslattiklarini aktardi.

Memis, "Su anda 74 robotik kodlama sinifimiz var. Gelecegin alfabesi kodlama. 20 yil içinde kodlama bilmeyen nesiller maalesef cahil kabul edilecek. Biz bunu çocuklarimiza mutlaka ögretmek zorundayiz. Erzurum, egitimde öncü bir kent olma yönünde emin adimlarla ilerliyor. Göreve basladigimizda Erzurum, LGS'de Türkiye ortalamasinin 3 puan altindaydi. Yaklasik 2,5 yil içerisinde LGS'de Türkiye ortalamasinin 15 puan üstüne çiktik. Bunu basardik. Istenince oluyormus. Bu basari, Erzurum'un basarisidir." diye konustu.

Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen ise günümüzde devletlerin birbiriyle yaristigini, artik sehirlerin de bir yaris içinde oldugunu söyledi.

Sehir olarak teknolojiye uygun alanda yüksek katma degerli ürünler üretmek üzere çalismalar yaptiklarini dile getiren Sekmen, "Biz artik hep baskasindan alan degil ayni zamanda da aldigimiz gibi yeni bir takim ürünler üreten, ona degerler katan, katma deger olusturan buluslari ortaya koyacak çalismalar yürütüyoruz. Bunu da yapacak olan gençlerdir." ifadesini kullandi.

Yarismaya katilan gençlere basarilar dileyen Sekmen, ilkokuldan üniversiteye kadar herkesin faydalanacagi çok daha büyük bilim merkezleri açmak için projelerinin bulundugunu vurguladi.

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ayse Bayrakçeken Yurtcan ile Erzurum Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Hasan Sahin'in konusmasinin ardindan yarismada dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bilim Erzurum'un ögrencilerce kullanimi için Vali Okay Memis ile Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen arasinda protokol imzalandi.

Daha sonra ilkokul, lise ve üniversite ögrencilerinin tasarladigi ürünlerin sergisi gezildi.

Kaynak: AA