Suç Örgütüne Helikopter Destekli Safak Operasyonu Açiklamasi 19 Gözalti

Izmir’in Bergama ve civar ilçelerinde örgütlü olarak yasa disi silah ticareti yaptigi belirlenen sahislara yönelik gerçeklestirilen es zamanli operasyonlarda 19 süpheli gözaltina alindi. Helikopter destekli yapilan operasyon kapsaminda, adreslerde yapilan aramalarda çok sayida silah, mühimmat ve tabanca parçalarinin yani sira uyusturucu madde de ele geçirildi.

Suç Örgütüne Helikopter Destekli Safak Operasyonu Açiklamasi 19 Gözalti
Izmir Il Emniyet Müdürlügü Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ve Aliaga KOM Grup Amirligi ekipleri, Izmir’in Bergama ilçesi ve civar ilçelerinde yasa disi silah ticareti yaptigi tespit edilen sahislari yakalamak için çalisma baslatti. Harekete geçen ekipler, haklarinda yakalama karari çikartilan 22 süpheliyi yakalamak için, 5 Temmuz sabah saat 05.30’da, Izmir’in Bergama, Kinik, Dikili ilçeleri ile Tekirdag’in Çorlu ilçesinde bulunan 32 ayri adrese es zamanli safak operasyonu düzenledi.

Helikopterle de havadan destek verilen operasyonda 19 süpheli gözaltina alindi.

Aramalarda çok sayida silah ve mühimmat ele geçirildi

Operasyonda süphelilerin ikamet ve is yerlerinde yapilan aramada, 24 adet tabanca, tabancalara ait çok sayida sarjör ve fisek, 5 adet tüfek ve bunlara ait mühimmat, silah imalatinda kullanilan malzemeler ve birlestirilmek üzere hazir olan tabanca parçalarinin yani sira metamfetamin, esrar ve sentetik hap olmak üzere uyusturucu madde de ele geçirildi.

Gözaltina alinan süphelilerin emniyetteki islemleri sürerken, adreslerinde bulunmayan diger 3 süpheliyi yakalamak için çalismalar sürüyor.
Kaynak: İHA