Sair, Yazar Ve Sunucu Kasim Alper Özdemir, Evlat Nöbetindeki Aileleri Ziyaret Etti

Çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirildigi iddiasiyla HDP Diyarbakir il binasi önündeki çadirda 672 gündür evlat nöbetinde olan aileleri ziyaret eden Iyilik Hareketi Kültür Egitim ve Yardimlasma Dernegi Baskani, sair yazar ve sunucu Kasim Alper Özdemir, “Analar candir, analar yüreklerimizin en güzel yaralaridir. Burada da yarali anneleri gördük” dedi.

Sair, Yazar Ve Sunucu Kasim Alper Özdemir, Evlat Nöbetindeki Aileleri Ziyaret Etti
Özdemir, çocuklari terör örgütü PKK tarafindan zorla daga kaçirilan ve 672 gündür evlat nöbetinde olan aileleri ziyaret etti.

Ziyarette ailelere tek tek görüsen ve sorunlarini dinleyen Özdemir, ardindan ziyaretine iliskin açiklamalarda bulundu.

“Buradaki annelerin gözyaslari bizim annelerimizin gözyaslariyla birdir”

2 yildir annelerin ve babalarin direnisine destek verdiklerini belirten Özdemir, “‘Ana gibi yar olmaz, Bagdat gibi diyar’ demisler. Bir insan pir bile olsa anaya muhtaçmis. Analar candir, analar yüreklerimizin en güzel yaralaridir. Burada da yarali anneleri gördük. Bir evladi doguran, emziren, büyüten ve besleyen annedir. Cennet Peygamber Efendimizin (SAV) dedigi gibi, ‘Annelerin ayaklari altindadir’ o yüzden bugün annelerin gözyaslarina ortak olmaya çalistik. Onlarin gözyaslari bizim annelerimizin gözyaslariyla birdir. Sehit annelerimizin gözyaslariyla burada evlatlarini terör kurban veren annelerin gözyaslariyla bir olduguna ben inaniyorum. O yüzden bugün duygusal bir gün oldu benim içinde, unutamayacagim, not alacagim bir gün oldu. Devletimiz çok büyük, Insallah burada bulunan aileler de evlatlarina kavusacaklardir. Bu 2 yildir burada bulunan direnise ben destek veriyorum, bütün Türkiye ve Anadolu da destek veriyor. Insallah bu direnis dualarla devam edecektir. Bizde onlarin yanlarinda olmaya devam edecegiz” diye konustu.

Yapilan açiklamanin ardindan Özdemir, ailelerle bir süre sohbet ettikten sonra bölgeden ayrildi.
Kaynak: İHA