'Nesl-I Sahane' Projesinin Tanitimi Yapildi

Türkiye Yesilay Cemiyeti Adiyaman Subesinin hazirlamis oldugu ‘Nesl-i sahane’ projesinin tanitim toplantisi yapildi.

'Nesl-I Sahane' Projesinin Tanitimi Yapildi
Özel bir otelin toplanti salonunda yapilan tanitim toplantisina Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Adiyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, AK Parti Il Baskani Mehmet Dagtekin, AK Parti Merkez ilçe Baskani Mustafa Alkayis, Türkiye Yesilay Cemiyeti Adiyaman Sube Baskani Efkan Ketenci, Yesilay Adiyaman Bölge Koordinatörü Hakan Özöncel, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve Yesilay gönüllüleri katildi.

Kahvalti ikrami sonrasi toplantinin açilis konusmasini yapan Türkiye Yesilay Cemiyeti Adiyaman Sube Baskani Efkan Ketenci, Yesilay olarak yapmis olduklari çalismalar hakkinda bilgiler vererek, bagimlilikla mücadeleye hiz kesmeden devam edeceklerini vurguladi.

Daha sonra konusan Yesilay Adiyaman Bölge Koordinatörü Hakan Özöncel ise ‘Nesl-i sahane’ projesi hakkinda bilgi verdi.

Özöncel, “Türkiye Yesilay Cemiyeti Adiyaman Subesi olarak Gençlik ve Spor Bakanligi’nin açmis oldugu Gençlik Projeleri Destek Programina 1 Agustos 2020 tarihinde basvuruda bulunduk. Gençlik ve Spor Bakanligi’na sunmus oldugumuz proje onaylanmis olup 1 Nisan 2021 tarihi itibariyle 1 yil boyunca yerelde uygulanacak olan, 12- 29 yas arasi çocuk ve gençlere fayda saglayacak birçok farkindalik egitimleri ve gönüllülük faaliyetlerini kapsamaktadir. Çocuk ve gençlere yönelik sosyal uyum, yasam becerileri ve bagimliliklar alaninda egitimleri verilmesi ve hedef grubun okul disi zamanlarini degerlendirebilecegi ve sosyal gelisimlerini destekleyecek bir alanin proje bünyesinde olusturulmasi planlanmaktadir. Bagimliliga sebep olacak her türlü etkeni önceden farkindalik olusturacak sekilde tedbirler alinarak bagimliligin zararlarini toplumun her kesimine anlatarak saglikli birey saglikli toplum olusumuna katki sunulmasi böylelikle hedef kitle üzerinde olusturulacak somut etkilerin devam ettirilmesi düsünülmektedir. Proje kapsaminda farkindalik olusturmaya ve gençleri bagimlilik konusunda bilinçlendirmeye yönelik çalismalara öncelik verilecektir. Proje kapsaminda farkindalik çalismalari, atölye çalismalari (satranç, ebru, hat, gitar , baglama, ney, isaret dili, bilgisayar, tenis gibi benzeri kurslar), Geziler (Diyarbakir, Mardin ve Nemrut Dagi), piknik, uçurtma senligi, gençlik konseri, doga yürüyüsü ve konferanslar düzenlenecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA