Kurban Bayrami'nda Bodrum Nüfusu 1 Milyonu Asacak

Bodrum’a gelen yerli ve yabanci turistlerle birlikte 1 milyona yaklasan nüfusun Kurban Bayrami’nda 1 milyonu geçecegi belirtildi. Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, Bodrum’a akin eden turistlerle birlikte yasanan nüfus artisiyla ilgili yaptigi açiklamada, “Bizim sorunumuz artan nüfusla ilgili degil, hizmet olarak bu nüfusa yetebilmek. Nüfus yogunlugu Bodrum’daki yogunluk artik normal bir durum haline geldigi için alt yapimizin, üst yapimizin, ulasim sistemimizin, kati atik toplama sistemimizin, içme suyu temininin ve trafik düzenlemesinin buna göre olmasi gerekiyor” ifadelerini kullandi.

Kurban Bayrami'nda Bodrum Nüfusu 1 Milyonu Asacak
1 Temmuz itibariyle kisitlamalarin kalkmasi ve okullarin kapanmasinin ardindan Bodrum’da nüfus patlamasi yasandi. Pandemi nedeniyle kis aylarinda 700 bine ulasan nüfus, yasaklarin kalkmasiyla 1 milyona yaklasti. Kilometrelerce araç kuyrugunun olustugu ilçede, su sikintisi ve alt yapi sorunlari yasanmaya basladi.



"BAYRAMDA NÜFUS 1 MILYONU ASAR"

Konuyla ilgili açiklama yapan Bodrum belediye Baskani Ahmet Aras, “1 Temmuz itibariyle kisitlama kalktiktan sonra Bodrum daha da hareketlendi. Artik Bodrum o eski güzel günlerine geri döndü diyebiliriz. Su anda Bodrum çok kalabalik biz daha önce de nüfusumuzun 600 binlerde oldugunu ifade etmistik. Yaz tatiline girilmesi ve okullarin kapanmasiyla nüfus 800 bini geçti. Biz Bodrum’da 1 milyon nüfusu yaz döneminde her zaman misafir etmistik. Özellikle Temmuz, Agustos ve Eylül’ü de bu yogunlukta geçiririz. Bayramlarda 1 milyon 400 bin nüfusu da gördük. Bizim sorunumuz artan nüfusla ilgili degil, hizmet olarak bu nüfusa yetebilmek. Nüfus yogunlugu Bodrum’da artik normal bir duruma geldigi için alt yapimizin, üst yapimizin, ulasim sistemimizin, kati atik toplama sistemimizi, içme suyu temininin ve trafik düzenlemesinin buna göre olmasi gerekiyor” dedi.



"BODRUM’UN SORUNLARI BIR BUÇUK YILDA BITECEK"

1 milyon nüfusa hizmet etmek için personeliyle canla basla çalistiklarini ifade eden Aras, “2 bin personelimiz her gün Bodrum’a sahada hizmet ediyor. Kati atik miktari çogaldi, trafik çok artti ve yollarimiz yetersiz. Biz bu sorunlarla ilgili çalismalarimizi sürekli sürdürüyoruz. Sadece biz degil bütün kamu kurumu kuruluslarimizda Bodrum’a tatile gelen misafirlerimizin rahati ve güvenligi için elinden gelen bütün gayreti sarf ediyor. Altyapi çalismalarimiz bir taraftan devam ediyor. Hizli bir sekilde sorunlarimizi çözmeye çalisiyoruz ve insallah en kisa sürede bu süreci geride birakacagiz. Su anda ev içine tadilat yapiyoruz gibi bir durum var her kolda. Ama dedigim gibi bize güvensin halkimiz bir buçuk yilda alt yapi çalismalarinin bitmesiyle, üst yapisiyla, peyzajiyla, estetigiyle Bodrum’un hak ettigi degere kavusacagina söz veriyorum” seklinde konustu.

(Eren Ayhan/IHA)
Kaynak: İHA