Konya Valisi Vahdettin Özkan Açiklamasi 'Hedefimiz Kisa Zamanda Yüzde Yüze Yakin Asilama Faaliyeti Gerçeklestirmek'

Konya Valisi Vahdettin Özkan, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi yürütülen asilama çalismalarina iliskin, "Hedefimiz kisa zamanda yüzde yüze yakin asilama faaliyeti gerçeklestirmek." dedi.

Konya Valisi Vahdettin Özkan Açiklamasi 'Hedefimiz Kisa Zamanda Yüzde Yüze Yakin Asilama Faaliyeti Gerçeklestirmek'
Özkan, kaymakamlar ile video konferans yoluyla yaptigi toplantida, Kovid-19 salgini ile mücadele kapsaminda ilçelerde yürütülen asilama faaliyetlerini degerlendirdi.

Toplantiya salgina karsi verdikleri mücadeleden dolayi saglik çalisanlarina tesekkür ederek baslayan Özkan, saglik camiasinin, hem tibbi ayak hem önleyici tedbirler hem daha sonraki süreçlerde rehabilitasyon faaliyetlerinde dünyaya örnek bir çalisma ortaya koyduklarini belirtti.

- "Saglik personelimiz gerekirse ev ev gezerek asiya erisimi kolaylastiracak"

Özkan, asilama faaliyetleri sonucunda salgindan kurtulma temennisinde bulunarak sunlari kaydetti:

"Hedefimiz, kaymakamlarimizin organizasyonunda, ilçe saglik müdürlükleri araciligiyla, ilçelerimizde bütün ailelere tek tek ulasarak asilama oranlarini daha yüksek seviyelere çikarmaktir. Aile hekimleri her aileye ulasma yönünde altyapi olusturarak vatandaslarimizi asilamaya yönlendirecektir. Saglik personelimiz gerekirse ev ev gezerek asiya erisimi kolaylastiracak, asilama oranlarinin artirilmasi saglanacak. Hedefimiz kisa zamanda yüzde yüze yakin asilma faaliyeti gerçeklestirmek."

Asilama faaliyetleri, asiya erisim ve asiya olan talebin artirilmasi yönünde yapilmasi gereken çalismalarin degerlendirildigi toplantida Vali Özkan, asiya talebin eksiksiz karsilanmasi için eylem plani hazirlanmasi yönünde kaymakamlara talimatlar verdi.

Özkan'in baskanligindaki toplantiya kaymakamlarla Vali Yardimcilari Mehmet Aydin ve Haci Ibrahim Türkoglu, Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Hasan Çiftçi ve ilçe saglik müdürleri katildi.

Kaynak: AA