'KE'Nin 10. Sayisi Necati Tosuner'i Konuk Ediyor

Kartal Belediyesi tarafindan 2 aylik periyotlar halinde yayimlanan edebiyat, kültür, sanat dergisi KE, 10. sayiya ulasti.

'KE'Nin 10. Sayisi Necati Tosuner'i Konuk Ediyor


Türk edebiyatinin yasayan isimlerinden Necati Tosuner’i kapaga tasiyan dergi, Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’in “Vefa Degil Midir Insan Oldugumuzu Hatirlatan?” baslikli sunumuyla okurunu selamliyor.

Baskan Yüksel “Vefa Degil Midir Insan Oldugumuzu Hatirlatan?” yazisinda, "Önceki sayilarimizda dile getirmis oldugum bir konuyu yinelemek isterim: KE, yasayan sairlerimizi, öykü ve roman yazarlarimizi kapaga tasimaktadir, tasimaya da devam edecektir. Bu anlayisimizi ancak ‘vefa’ kavramiyla özetleyebiliriz. Siirimizin ve edebiyatimizin karsiligi ödenmeyecek bu degerli isimlerine ne yapsak azdir. Elbette hayatta olmayan yazinimizin ve sanatimizin unutulmaz degerlerini de dergimizin sayfalari arasinda anmaktan geri kalmadik. Onlara da ‘vefa borcumuz’ oldugunu unutmayacagiz. Vefa degil midir, insan oldugumuzu hatirlatan?" ifadelerine yer verdi.

KE’nin Necati Tosuner çalismalari Abdullah Ezik, Belma Firat, Beyza Ertem, Nese Aksakal, Hülya Soysekerci, M. Sadik Aslankara, Fuat Sevimay ve Kadir Yüksel imzalarini tasiyor.

Dosya disi çalismalarda yer alan kalemler ise C. Hakki Zariç, Umay Umay, Baris Yildirim, Büsra Sahin, Sina Akyol, Ercan Yilmaz, Haydar Ergülen, Furkan Kemer, Devrim Horlu, Kadir Incesu, Samet Karahasanoglu, Melih Yildiz, Serdar Abay, Ayla Burçin Kahraman, Ismail Biçer, Saniye Kisakürek, Emel Kaya, Mertcan Karacan, Mustafa Torun, Miray Aydin, Erhan Iksamuk, Semrin Sahin, Beyhan Dagci, Ilyas Tunç ve Havva Yilmaz.

“KE”nin “Kitaplar Arasinda” baslikli sayfasi, ‘kitap’ dünyasina dair güncel bildirimler sunmaya devam ediyor. “Çizginin Diliyle” baslikli sayfa ise, Kartal Belediyesi tarafindan düzenlenen Uluslararasi Covid-19 Karikatür Yarismasi’nda ödüle deger görülen çalismalari gün isigina çikarmaya devam ediyor.
Kaynak: İHA