Kaspersky'den Yeni Sesli Belgesel Serisi 'Fast Forward'

6 bölümlük dizi, ünlü BBC radyo yayincisi ve teknoloji tarihi üzerine MIT Press'te kitaplari olan kültür teorisyeni Ken Hollings tarafindan yazildi ve seslendirildi.

Kaspersky tarafindan olusturulan çevrim içi dijital kültür dergisi Tomorrow Unlocked'in yeni sesli belgesel serisi Fast Forward, teknolojiyi sekillendiren trendleri yakin geçmisin perspektifinden inceliyor.

Kaspersky açiklamasina göre, 6 bölümlük dizi, ünlü BBC radyo yayincisi ve teknoloji tarihi üzerine MIT Press'te kitaplari olan kültür teorisyeni Ken Hollings tarafindan yazildi ve seslendirildi. Hollings, her 20 dakikalik bölümde sehircilik, uzay ve robotlar dahil olmak üzere isi ve yasami etkileyen teknolojiler hakkindaki bakis açisini aktariyor ve endüstri, gazetecilik ve akademiden teknoloji uzmanlariyla röportaj yapiyor.

Kaspersky Bas Güvenlik Arastirmacisi David Emm, belgeselin özel "Güvenlik Bölgesi" bölümünde, karanlik web veri sizintilari, sosyal robotlar ve uzaktan çalisma ve güvenlik gibi konularda yeni siber güvenlik arastirmalarini tanitiyor. Tüm bunlar, orijinal müzik ve "binaural" ses tasarimiyla birlikte, asiri gerçekçi, sürükleyici bir dinleme deneyimi esliginde sunuluyor.

- Belgesel, tüm podcast kanallarinda basladi

"Fast Forward" belgeseli 9 Haziran'da Spotify, Google ve Apple dahil tüm ses ve podcast kanallarinda basladi.

Bölüm takvimi su sekilde gerçeklesecek:

"9 Haziran, 1. Bölüm - Kisisel Veri Bulutlari: Labirent'e Hos Geldiniz, Bulut çaginda veri erisimine yeni bir bakis, Tung-Hui Hu (Michigan Üniversitesi) ve Tanya Basu (MIT Technology). 16 Haziran, 2. Bölüm - Gelecegin Süpermarketleri: Maksimum Puan için Satin Alma Taramasi, Alisveris deneyimini, etkilesimin ve artirilmis gerçekligin sekillendirdigi günümüz süpermarketlerinin koridorlarinda alisveris arabalarina yakindan bakis, Tasarimci Benjamin Parry ve Mimar Carlo Ratti (MIT Senseable City Lab.). 23 Haziran, 3. Bölüm - Gelecegin Sehirleri: Buradan Baska Gidecek Bir Yer Yok, Kovid-19'un yeni 'dijital banliyöler' çagini nasil baslattigini kesfetmek, Shoshanna Saxe (Toronto Üniversitesi) ve Sarah Akigbogun (Mimarlikta Kadinlar).

30 Haziran, 4. Bölüm - Insan veya Makine: A arti B eksi C, Viktorya döneminden kalma bir salonda, o dönemin makine zekasi için ünlü testine ve günümüzdeki etkilerine bakiyoruz, Sanatçi Shardcore ve yapay zeka teknolojisi yazari James Bridle. 7 Temmuz, 5. Bölüm - Robot Meslektaslari: R.U.R. ya da Hiç Bulundunuz mu?, Karel Capek'in oyununda robot terimini ortaya atmasindan 100 yil sonra, otomatize çalisma alanini kesfediyor ve makinelerin neden bizim gibi görünüp davranmasi gerektigini sorguluyoruz, Dr. Beth Singler (Cambridge Üniversitesi) ve Profesör Alan Winfield (Bristol Robotics Lab). 14 Temmuz, 6. Bölüm - Yeni Uzay Yarisi, Son bölüm Ay uzay istasyonu, Ay’da madencilik ve Mars'a mürettebatli görevler gibi yeni uzay görevlerini ele aliyor, Chris Welch (Uluslararasi Uzay Üniversitesi), Tanja Masson-Zwaan (Uluslararasi Hava ve Uzay Hukuku Enstitüsü) ve Uzay mühendisi Vinita Marwaha Madill (Rocket Women Kurucusu)."

Seriye dair daha fazla röportaj ve video 9 Haziran'dan itibaren Tomorrow Unlocked platformunda yer aldi.
Kaynak: AA