Karacabey'de Pazar Yeri Ve Teras Vitrine Çikiyor

Karacabey’de sehrin merkezinde yer alan ve çok amaçli kullanilan Ömer Katli Kapali Pazar Yeri için belediye tarafindan yeni proje hazirlandi.

Karacabey'de Pazar Yeri Ve Teras Vitrine Çikiyor
Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, geçtigimiz günlerde görsellerini paylastigi ve mevcut pazar yerinin oldugu alana yapilmasi planlanan ‘Karaca Teras Projesi’ ile ilgili açiklamalarda bulunurken, sali günü pazar yeri girisinde halka projeyi anlatacaklarini söyledi.



Ali Özkan yaptigi açiklamada, “2014 yilinda göreve basladik. 2019 yilinda degerli hemserilerimizin onayiyla 2. dönem çalismalarimizi,‘büyük ve güçlü Karacabey’ yolundaki faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu çerçevede, 2014’ten itibaren vatandaslarimizda yeni bir pazaryeri beklentisi söz konusuydu. O süreçte göreve geldigimiz zamanlari hatirliyorum. Sali günleri her pazar yeri ziyaretimizde, eger havalar yagisliysa veya günesliyse pazarci arkadaslarimizin bazilari ve vatandaslarimiz, çatimizdan akan yagmurlari ve günesli havayi bize bir serzenis olarak ifade ediyorlardi. Biz de hemen harekete geçerek, geçmis dönemde yapilan ve sikintilara neden olan bu konuyla ilgili pansuman tedbirlerimizi aldik ve yaptigimiz tadilatlarla, bu noktadaki sikâyetleri asgariye indirmeye çalistik. Yaklasik 12 bin metrekarelik alanda ve Karacabey’imizin tâbiri caizse tam ortasinda yer alan, Karacabey Belediye’mize ait, halkimiza ait olan pazar yeri sali günleri pazar olarak kullanilmakta. Sair günlerde de ücretsiz otopark olarak halkimiza hizmet vermekte” dedi.

Özkan, “Pazar yeri için gelen pazarcilarimizin araçlari ile otopark olarak kullanan vatandaslarimizin araçlari, burada pazar öncesi ve sonrasi ciddi bir kaosa sebebiyet veriyor. Yine köylü pazari olarak tâbir edilen alanimizda tezgâh açan üreticilerimiz de kapali bir alan talep etmektedir. “Yeni pazar yeri yapilmasi bizim dönemimizden önce de gündeme gelmis, bizden önceki belediye baskanimiz Ergün Koç zamaninda farkli bir proje gerçeklestirilmek istenmis. Fakat gerek finansman saglanamamasi gerekse itirazlar neticesinde, daha önce Erol Onur baskanimizin zamaninda eternit olarak yapilan çatilar çelik çati haline getirilerek, paza yerine baska bir fonksiyon yüklenmeden, sadece çatisi degistirilerek yeni bir pazar yeri yapilmis. Fakat gördügümüz kadariyla su anda sehrimizin ortasinda, devasa bir alanda, 12 bin metrekarelik alanda büyük bir mezbelelik olusmus ve modern bir sehir anlayisina kesinlikle yakismayan bir durumla karsi karsiyiz. Tabii ki zamaninda da siyasiler tarafindan çesitli söylemlerde bu konu gündeme getirilmis fakat büyük proje oldugu için finansman konusu sikinti olarak karsimiza çikmistir” dedi.

Baskan Özkan, “Bizim kimsenin ekmeginde, kimsenin isin de gözümüz yok. Ama bu pazar yeri, oradaki esnafin tapulu mali degil. Bu pazar yeri bütün Karacabeylilere ait bir alan. Onun için tüm Karacabeylilere hizmet edecek modern bir projeyi, oradaki esnafimizin hakki zayi olmayacak sekilde gerçeklestirmek istiyoruz” dedi.

Karaca Teras Karacabey’e çok yakisacak

“Esnafimiz geçmis dönemde bu durumlarda ödenen paralardan yakindilar, bizim dönemimizde böyle bir sey yasanmadi. Bunu açiklikla söylemek istiyorum, biz bu dönem de sizden para almayacagiz” diyen Baskan Özkan, “Borçlarin ödenmemesi bir tarafa, ödenen ücretin çok cüzi olmasi bir tarafa, oradaki esnafin yarisi neredeyse Karacabeyli olmamasina ragmen biz polemiklere girip, bu isi sürüncemede birakmak istemiyoruz. Amma velâkin hiçbir sekilde ayrimcilik yapmadigimiz halde, Karacabey’de yapilacak en büyük proje için Karacabeylilerin kanaatinin önemli oldugunu düsünüyoruz. Karacabey için yapilacak bir projede söz sahibi Karacabeyliler olmali diye düsünüyoruz. Biz büyük Karacabey’i, güçlü Karacabey’i kurmak için güçlü yatirimlar, büyük hedefler dogrultusunda bir konfor alani haline gelecek ve pek çok alanda avantaj saglayacak bu projenin kesinlikle arkasindayiz. Karaca Teras projesinin, Karacabey’e çok yakisacagini düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

“Yarin (sali) dev ekranda bu projeyi Karacabeyli halkimiza pazar yerinde sunmak ve akabinde anket çalismasi da yapmak istiyoruz” diyen Özkan, “Karacabeyli vatandaslarimiz bu modern pazar yeri projesi hakkinda ne düsünüyorlar,bunu gerçeklestirecegimiz bu platformda açik bir sekilde ifade etmelerini saygideger vatandaslarimizdan rica ediyoruz. Ayrica, 2024 seçimlerinde de bu modern pazar yerine karsi çikan kardeslerimizin, siyasîlerimizin, orada kendilerini nasil ifade edeceklerini de çok merak ediyoruz. Yerel yönetimin en önemli hizmetlerinden bir tanesi, Karacabey’in en büyük meselesi olan trafik kesmekesiyken ve bu konuya nester vuracak önemli bir yatirim ortadayken, bu projeye niçin bu arkadaslarimizin karsi çiktigini, Karacabeyli hemserilerimizin onlara mutlaka soracagini ve gereken cevabi da onlara sandikta verecegini düsünüyoruz. Karacabey’e çok yakisacak,‘modern Karacabey’ yolunun en önemli kilometre taslarindan biri olacak Karaca Teras projemizin, ilçemize hayirlara diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA