Gültak Açiklamasi 'Akdeniz'de Yasayan Insanlara Sözüm Var'

MERSIN – Akdeniz Belediye Baskani Muhammet Mustafa Gültak, meclis toplantisinda, İçel’in ve Akdeniz ilçesinin en büyük sorununun imar oldugunu belirterek, sorunun çözümü için elinden geleni yaptigini ve yapacagini söyledi. Gültak, “Bu olacak merak etmeyin. Benim o insanlara sözüm var. Her seye ragmen olacak. Kim ne kadar dirense de bunu gerçeklestirecegim. Sözüm olsun ki Kürt, Arap, Yörük kardeslerime, Akdeniz göç veren degil göç alan bir ilçe olacaktir” dedi.

Gültak Açiklamasi 'Akdeniz'de Yasayan Insanlara Sözüm Var'
Akdeniz Belediye Meclisi, temmuz ayi birinci birlesim, birinci oturumunu Mustafa Gültak baskanliginda gerçeklestirdi. Toplantida; belediye tüzel kisiligine ait Akdeniz Imar, Insaat, Kültür, Orman Ürünleri, Tarim, Turizm, Ticaret Anonim Sirketi’nin 100 bin TL olan sermayesinin, 10 milyon TL’ye kadar çikarilmasi konusunda Baskan Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklif komisyonlara havale edildi.

İçel’de 11 Eylül-2 Ekim 2021 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek 19. İçel Uluslararasi Müzik Festivaline Akdeniz Belediyesince yapilacak maddi destegin belirlenmesi ile ilgili teklif ile 7-12 Kasim 2021 tarihlerinde Yenisehir Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde gerçeklestirilecek 14. Uluslararasi Turunçgil Kongresine belediye tarafindan yapilacak maddi destegin belirlenmesi ile ilgili teklif komisyonlara havale edildi.

"Sorunlari halinin altina süpürmeyelim"

Gündem maddelerinin görüsülmesinin ardindan konusan Baskan Gültak, İçel’in ve Akdeniz’in en önemli sorununun imar sorunu olduguna dikkat çekti. Yerinde kentsel dönüsümle ilgili gelen elestirilere yanit veren Gültak, “Eger siz Akdeniz’de yasayan kardeslerimizin huzurunu ve refahini düsünüyorsaniz, eger dünyayi seviyorsaniz, çevreci oldugunuzu iddia ediyorsaniz gelin Akdeniz’in imar konusunu bu mecliste hep beraber el ele çözelim. Eger yerinde kentsel dönüsüm, insanlarin da razi oldugu, gönüllerinin alindigi, bir projenin disinda baska bir proje ile bunu hayata geçirebilecegimize dair bir iddiamiz varsa gelin bu mecliste bunlari tartisalim. Halinin altina süpürmeyelim. 20-25 yildir süpürülmüs; yeter. Eger siz daha yesil; çocuklarin civil civil oynayacagi bir Akdeniz istiyorsaniz, modern ortamlarda, ibadethaneleri, kültür evleri, donati alanlariyla modern bir yasantiyi siz bu insanlara layik görüyorsaniz gelin. Deprem kusaginda görünmesek dahi yarin bir gün afet olsa en ufak bir sallanmada Akdeniz’in yarisi gider. Burada çocuklar, anneler, babalar, dedeler, neneler ölür. Bunu unutmayin" diye konustu.



"Baris Mahallesinde yüzde 81 memnuniyet var"

Baris Mahallesinde tapu devirleri basladigini da hatirlatan Gültak, "Baris Mahallesinde yüzde 81 memnuniyet var. Çay Mahallesinde tek tek evlere konuk oluyoruz. Orada da hiçbir itiraz yok. Herkes evinin maliyetinin çikmasini istiyor. Hiç sikinti yok. 1. etap bitti; 2. etaptayiz. Orada da vatandaslarimizla oturacagiz. Gelin siz de buna ortak olun. Gerçekten bu sehrin kurtulusu yerinde kentsel dönüsümdür. Tekrar altini çiziyorum; insanlarin pasa gönlü olana kadar; direterek, zoraki, kanun zoruyla degil, onlarin da magdur olmayacagi lüks, konforlu bir ilçe elde edelim. Bence sehrin en büyük sorunu budur" ifadelerini kullandi.

"Çok sükür insanlik dramini da çözüyoruz"

Baskan Gültak, "Keske hem insanlarin hem hayvanlarin hem de doganin önemsendigi bir Akdeniz olabilsek. Ben hayal ediyorum. Bu olacak merak etmeyin. Benim sözüm var o insanlara. Her seye ragmen olacak. Kim ne kadar direnirse de bunu gerçeklestirecegim. Sözüm olsun ki Kürt kardeslerime, sözüm olsun ki Arap kardeslerime, sözüm olsun ki Yörük kardeslerime, Akdeniz göç veren degil, göç alan bir ilçe olacaktir. Insanca yasanilan, barisin ve kardesligin oldugu bir ilçe olacak, her seye ragmen. Ben adayken tüm mitinglerimde; ’Akdeniz’de insanlik drami yasaniyor. Bu insanlik dramini çözmeye geliyorum’ dedim. Ben Akdeniz’in sadece alt yapisini, üst yapisini, kaldirimini, sokagini çözecegim demedim. Bunlar zaten görevimiz. Insanlik dramini çözmeye geliyorum dedim. Çok sükür çözüyoruz" dedi.



"Insanlarin çikarlari noktasinda insanca yasamalarini saglayalim"

Gültak, tüm meclis üyelerine çagrida bulunarak, "Gelin elinizi vicdanlariniza koyun. Bu aksam yastiga basinizi koydugunuzda bunlari bir düsünün. Bu sehrin konforunu düsünün. Ilçemizde yasayan insanlarin çikarlari noktasinda insanca yasamalarini saglayalim. Bizler Yenisehir’de güzel evlerde oturuyoruz. Güzel parklarda çocuklarimizi, torunlarimizi oynatiyoruz. Biz tutuyoruz Akdeniz’in haklarini savunuyoruz. Ne güzel. Tok açin halinden ne anlar? O yüzden gelin bu isleri hep birlikte çözelim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA