EBRD, 30. Yil Kutlamalari Kapsaminda Düzenlenen Toplantida Iklim Degisikligine Odaklandi

Garanti BBVA Genel Müdür Yardimcisi Ebru Dildar Edin: 'Garanti BBVA olarak iklim degisikligi ve kapsayici büyüme stratejilerimiz ile birlikte 15 yili askin bir süredir organizasyon yapimizi beklenmeyen krizlerin çözümüne yönelik olarak güçlendiriyoruz'.

Garanti BBVA’nin yer aldigi, Avrupa Imar ve Kalkinma Bankasi’nin (EBRD) 30. Olagan Genel Toplantisi ve Is Forumu 28 Haziran-2 Temmuz tarihlerinde gerçeklesti.

Garanti BBVA'dan yapilan açiklamaya göre, EBRD’nin 30. yili kapsaminda düzenlenen etkinligin açilis konusmasini ABD Iklim Elçisi John Kerry yaparken Garanti BBVA Genel Müdür Yardimcisi Ebru Dildar Edin “Düsünülmeyeni Düsünmek” paneline katildi.

Eski Ingiltere Merkez Bankasi Baskani ve BM Iklim Eylemi ve Finans Özel Temsilcisi Baskani Mark Carney ve London School of Economics Direktörü Ekonomist Minouche Shafik’in de konusmacilar arasinda yer aldigi “Düsünülmeyeni Düsünmek” paneli Thinking the Unthinkable inisiyatifi kuruculari Nik Gowing ve Chris Langdon moderatörlügünde gerçeklesti.

Ebru Dildar Edin, yeni normalde derinlesen iklim krizine yönelik durumun aciliyetine dair liderlerin nasil degismesi gerektigi ve salgin sonrasi normallesme sürecinde sirketlerden ve liderlerden beklentilerin konusuldugu panelde beklenmeyen krizler karsisinda liderlerin nasil hazirlikli olmasi gerektigi ve Garanti BBVA’nin çevik ve dirençli sürdürülebilirlik yapisi hakkinda bilgi verdi. Edin, sunlari kaydetti:

"Iklim aciliyeti ve Kovid-19 krizlerinden güçlü çikmayi amaçlayan sirketler, öncelikle liderlerin sürdürülebilirlik bakis açilarinin dönüsümüne ihtiyaçlari var. Sürekli degisen küresel mega trendler, dis paydaslarin beklentileri ve kurum içi bilinç bu süreçte mutlaka göz önünde bulundurulmasi gereken olgular arasinda yer aliyor. Garanti BBVA olarak iklim degisikligi ve kapsayici büyüme stratejilerimiz ile birlikte 15 yili askin bir süredir organizasyon yapimizi beklenmeyen krizlerin çözümüne yönelik olarak güçlendiriyoruz. Liderlerimizin vizyonu ve destegi ile, toplumun dönüsümüne, is stratejimize entegre ettigimiz sürdürülebilirlik ilkeleri ile katkida bulunuyoruz."
Kaynak: AA