DPÜ TÖMER'de Somali Bagimsizlik Günü Kutlandi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesinin Türkçe Ögretimi Arastirma ve Uygulama Merkezinde (DPÜ TÖMER) egitimlerine devam eden Somalili ögrenciler ve Kütahya’da yasayan Somalili ailelerin katildigi programda Somali Bagimsizlik Günü’nün 61. yildönümü kutlandi.

DPÜ TÖMER'de Somali Bagimsizlik Günü Kutlandi
Somali Milli Marsi ile baslayan programa Somali Deniz ve Ulastirma Bakan Yardimcisi Mohamed Abdi Moalim, Somali Toplulugu Dernegi Baskan Yardimcisi Hassan Mohamed Abdi, DPÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Uslu, DPÜ TÖMER ögretim görevlileri ve ögrenciler katildi.

Programda açilis konusmasini yapan Bakan Yardimcisi Mohamed Abdi Moalim, Somali’nin bagimsizligini kazanmak için büyük bir mücadele ve bu yolda birçok sehit verdiklerini ifade etti.

2011’de bugün Cumhurbaskani olan Recep Tayyip Erdogan’in Somali’ye gelmesi ile birlikte Somali’nin kaderinin degistigini, diger ülkelerin bu ziyaretten sonra Somali’yi tanidiklarini ve ticaret iliskilerine basladigini söyleyen Mohamed Abdi Moalim, Somali’nin Türk halkina minnettar oldugunu, Türkiye oldugu sürece kendilerini yalniz hissetmediklerini belirtti.

Moalim,“Somalili ögrenciler Kütahya Dumlupinar Üniversitesinde kendilerini evinde hissediyorlar. Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz. Somalili ögrencilere kucak açan basta Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal’a ve tüm yetkililere tesekkür ediyor, Somali’nin bagimsizliginin 61. yildönümünü tebrik ediyorum” dedi.

DPÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Uslu da Somalili misafirlerin ve ögrencilerin Bagimsizlik Günü’nün 61. yildönümünü kutlayarak Cumhurbaskani Erdogan’in baslattigi ikili iliskilerin egitim ayagini üniversitemizin sürdürdügünü ve kardes Somali ögrencilerinin egitimleri için üniversitemizin hiçbir yardimi esirgemedigini belirtti.

61. Somali Bagimsizlik Günü kutlamalari ögrencilerin hazirladigi dans gösterileri ve geleneksel Somali yemeklerinin ikrami ile son buldu.
Kaynak: İHA