Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Sulakyurt Baraji Sulama Tesisi, Yillik 17 Milyon Gelir Artisi Olusturacak'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, video konferans yöntemiyle katildigi ’Suyun Gücü Milletle Bulusuyor Toplu Açilis Töreni’nde, Kirikkale’deki Sulakyurt Baraji’nin 25 bin 690 dekar tarim arazisini suladigini ve yillik 17 milyon lira gelir artisi olacagini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Sulakyurt Baraji Sulama Tesisi, Yillik 17 Milyon Gelir Artisi Olusturacak'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, ‘Suyun Gücü Milletle Bulusuyor Toplu Açilis Töreni’nde 4 farkli sehirde 5 projenin açilisini gerçeklestirdi.

Sulakyurt Baraji Sulama Tesisinin açilis töreninde video konferans yöntemiyle konusan Cumhurbaskani Erdogan, "Taratözü deresi üzerinde buluna 51 metre yükseklikteki Sulakyurt Baraji ise 25 bin 690 dekar tarim arazisini sulamakta. Su an faal olarak çalisan sulama tesisi ile yillik 17 milyon lira gelir artisi ve yaklasik 2 bin 300 kisiye istihdam olusturacak. Bu tesisimizde cazibeli sulama sitemiyle insa edildigi için çiftçimizin enerji yükünü çok ciddi oranda hafifletecek" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan’in konusmanin ardindan Vali Yunus Sezer, Kirikkale Belediye Baskani Mehmet Saygili, AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Sulakyurt Belediye Baskani Ismail Bildik ve AK Parti Il Baskani Mustafa Kaplan sulama tesisinin açilis kurdelesini kesti.
Kaynak: İHA