Çankaya'da Dayanisma Sahnesi Büyüyor

Çankaya Belediyesinde sanatçilari desteklemek amaciyla düzenlenen konserler, geçtigimiz hafta sonu Çayyolu’na tasindi. 3-4 Temmuz’da Muharrem Dalkiliç Parki, 5 konsere ev sahipligi yapti. Müzisyenlerle ekonomik dayanisma için yapilan park konserleri yaz boyunca devam edecek.

Çankaya'da Dayanisma Sahnesi Büyüyor
Çankaya Belediyesi, Çankaya’yi dev bir sahneye dönüstürerek ilk etapta 138 müzisyene destek verdi. Belediye, 7 Haziran’da Kugulu Park ve Bahçelievler’deki Eser Park’ta baslayan konser dizisini, bu hafta sonu Çayyolu’na tasidi. 3-4 Temmuz’da Muharrem Dalkiliç Parki 5 konsere ev sahipligi yapti. Bölge halkinin yogun ilgi gösterdigi etkinlikle, The Alice Project, Elif Yalçin Ülger, Midnight Studio, Ertugrul Akin Derin ve Kibele gibi sanatçi ve gruplar sahne alirken, Çankayalilar açik havada müzik keyfi ile yeniden bulustu. Sanatçilara verdigi desteginin yani sira kadinlara maddi destek amaciyla stantlar kurarak satis yapmalarini saglayan Çankaya Belediyesi, ’Kadin El Emegi Senligi’ni Agustos ve Eylül aylarinda Ahmed Arif ve Ahlatlibel Atatürk parklarina tasiyacak. Senlik ve konserlerle birlikte Çankaya Belediyesi toplamda 500 kadin ve 400 sanatçiya destek olacak.

"Dayanisma ile atlatacagiz"

Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen, pandemi kosullarinda sanatçilara destegi araliksiz sürdüreceklerini belirterek, “Pandemi süreci yasamsal, ekonomik ve sosyal yoksunluklara neden oldugu gibi insanlarimizi karamsarliga da sürükleyebiliyor. Bu karamsarligi asabilmenin yolu dayanismadan ve birlikte olmaktan geçer. Sanatin aydinlik yolu ile yeni bir dayanisma kültürü için adim attik. Su an için 138 müzisyen Çankayamizin çesitli parklarinda ve açik hava mekanlarinda halkimizi sanatla bulustu. Yaz boyu açik hava etkinliklerimizle Ankarali 400 müzisyene destek olacagiz. Bu zor günleri dayanisma içinde atlatacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA