Aydemir Açiklamasi 'PKK'ya Müsfik Yaklasanlari Lanetliyoruz'

TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda haftalik gündemi degerlendiren AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Milletvekili Ibrahim Aydemir, Basbaglar sehitlerini rahmetle anarak, katliami yapan hainleri ve destekçilerini lanetledi.

Aydemir Açiklamasi 'PKK'ya Müsfik Yaklasanlari Lanetliyoruz'
Basin toplantisinda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Erzurum’a gelisinin önemini paylasan Milletvekili Aydemir, bu tarihin Cumhuriyet’in temellerinin atilmasindaki önemli bir zaman dilimi oldugunu söyledi.

Milletvekili Aydemir, 3 Temmuz’un bütün ülkede daha farkli etkinliklerle kutlanmasini istedi.

Aydemir Basin Toplantisi Düzenledi

AK Parti Erzurum Milletvekili Ibrahim Aydemir, Osmangazi Köprüsü ile diger otoyollardan bir günde geçis yapan araç sayilarina dikkati çekerek, "Hani peskes çekilmisti, hani milletin sirtina, Hazine’nin sirtina yüktü bu yollar. Muhalefetin isi gücü iftira atmak, dedikodu yapmak." dedi.

Basbaglar Sehitlerini Rahmetle Aniyoruz

AK Parti Milletvekili Aydemir, TBMM’de düzenledigi basin toplantisinda, 5 Temmuz 1993’te Erzincan’in Basbaglar köyünde terör örgütü PKK tarafindan katledilen 33 vatandasi rahmetle andigini belirtti.

Milletvekili Aydemir, "Günahsiz 33 köylümüzü PKK’li imansizlar katletti. Millet düsmani, vatan haini dedik hep bunlara; bunu teyit eden hallerden birisi de iste budur." diye konustu.

Milletvekili aydemir: ‘lanetliyorum’

Parlamento çatisi altinda, bu katliamlari yapan PKK terör örgütünü kinamayan siyasi yapinin bulundugunu ifade eden Milletvekili Aydemir, "Dahasi o siyasi yapiyla ortak durumda olanlar var. Kendilerine milliyetçiyim diye tarif getirenlerde, ’HDP seytanlastiriliyor’ gibi televizyonlarda onu aklamaya çalisan bir anlayis var. Kim ki PKK’ya müsfik bir yaklasim sergiler, onlari lanetliyorum. Onlara lanet oklari yönlendiriyoruz. Siyasi zeminde HDP ile ortak olmaya çalisan örtülü ya da açik kim varsa hepsini bu cinayetin ortagi olarak görüyoruz." seklinde konustu.

Aydemir’den 3 Temmuz Vurgusu

3 Temmuz’un, Atatürk’ün Erzurum’a gelisinin 102’nci yil dönümü oldugunu animsatan Milletvekili Aydemir, bu tarihin Cumhuriyet’in temellerinin atilmasindaki önemli bir zaman dilimi oldugunu söyledi.

Milletvekili Aydemir, 3 Temmuz’un bütün ülkede daha farkli etkinliklerle kutlanmasini istedi.

AK Parti’nin 3 Temmuz ruhunu ayakta tutan bir siyasi yapi oldugunu belirten Milletvekili Aydemir, bunun esasli göstergesinin de millete ve devlete yapilan hizmetler oldugunu bildirdi.

Türkiye Ekonomisi

Türkiye’nin su anda 189 ülkeye TL ile ihracat yaptigini ifade eden Milletvekili Aydemir, "Geçtigimiz yilla kiyasladigimizda yüzde 57 oraninda TL ile ihracatimiz artmis. 32 milyar dolar düzeyine gelmis. Bu eskiden telaffuz edilemezdi, akillara getirilemezdi. Bu da zemine koydugumuz milli anlayisla, millete olan muhabbetle oluyor." dedi.

Aydemir’den Muhalefete Rakamlarla Cevap

Köprü, otoyol, hastane yatirimlarina da dikkati çeken Milletvekili Aydemir, Osmangazi Köprüsü için bir günde garanti edilmis araç sayisinin 40 bin oldugunu, geçen araç sayisinin ise 42 bin 134 olarak gerçeklestigini söyledi.

Milletvekili Aydemir, sunlari kaydetti :"Hersek-Orhangazi arasi giselerde garanti edilmis araç sayisi 40 bin iken geçen araç sayisi 51 bin 998. Bursa-Kuzey giselerinin garanti edilmis araç sayisi 35 bin iken geçen araç sayisi 58 bin 795. Bursa Bati-Balikesir Bati arasi giselerinin garanti edilmis araç sayisi 17 bin iken geçen araç sayisi 33 bin 746. Balikesir Bati-Izmir giselerinin garanti edilmis araç sayisi 23 bin iken geçen araç sayisi 21 bin 959. Hani peskes çekilmisti, hani milletin sirtina, Hazine’nin sirtina yüktü bu yollar. Biz samimiyiz. Yaptigimiz her sey seffaf. Muhalefetin isi gücü iftira atmak, dedikodu yapmak."
Kaynak: İHA