Ankara'da Bos Arazide Telef Olmus 6 Köpek Bulundu

Ankara’da bos bir arazide zehirli tavuk yedirilerek öldürüldügü iddia edilen 6 köpek bulundu.

Ankara'da Bos Arazide Telef Olmus 6 Köpek Bulundu
Edinilen bilgiye göre, Yenimahalle’de sanayi bölgesinde esnaflar bos arazide telef olmus köpekleri görünce durumu yetkililere bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine polis, Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü ve Yenimahalle Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri sevk edildi. Zehirli tavuk etinden öldükleri ileri sürülen köpeklerin ölüm nedeninin bulunmasi için çalisma baslatildi.

Bölge esnaflarindan Mahmut Ünsal, çok üzgün olduklarini belirterek, “Her gün kendi ellerimizle besledigimiz köpekleri sabah geldigimizde zehirleyip öldürmüsler hepsini. Allah’in verdigi bir cani nasil alabilirler. Ne için aliyorlar. Bunlarda dil yok, konusamiyorlar. Sürekli her gün yemegimizi paylasiyoruz. Birlikte yiyoruz içiyoruz. Kendi ellerimizle besliyoruz. Disi köpegimiz vardi, hamileydi, yavrulari vardi. Onu bile zehirlemisler. Can çekisiyor gariplerim. Her gün kendimiz besliyoruz. Nasil bir vicdandir anlamis degiliz tam daha. Üzülüyoruz, yapacak bir sey gelmiyor elimizden” dedi.



“Pet shoptan ve internetten canli hayvan satisi katiyen yasaklanmalidir”

Durumu ögrenmesinin ardindan olay yerine gelen Hayvanlarin Yasam Haklari Konfederasyonu Baskan Yardimcisi Haydar Özkan ise sunlari dedi:

Su an Mecliste görüsülmekte olan yasa tasarisinda evlerdeki hayvanlara sürgün geliyor. Evlerdeki hayvanlarin sayisina sinirlama gelecek. Evlerden alinan hayvanlar da belediyelerin ölüm kamplarina götürülecek. Su anda Yenimahalle OSB’deyiz. Bugün burada 6 tane can zehirlendi. Evlerimizden alinan hayvanlarin da akibeti buradakileriyle ayni olacak. Lütfen yasa tasarisinda evlerdeki hayvan sayisina dokunmayiniz. Dokundugunuz anda o hayvanlarin ölüm emrini verirsiniz. Nüfusu 25 binin altindaki belediyelere kisirlastirma merkezi kurma zorunlulugu getirilmedigi taktirde hayvan sayisinda patlama olacak. O belediyeler hayvanlari kisirlastirmak için en yakin ilçeye götürüyoruz derken yarisini götürürken atacaklar, yarisini getirirken atacaklar. Atilan hayvanlarda kontrolsüz üreme devam ettigi sürece hayvan sayisinda patlama olacak. Istisnasiz bütün belediyelerde kisirlastirma merkezlerinin kurulmasi zorunlu hale getirilmelidir. Pet shoptan ve internetten canli hayvan satisi katiyen yasaklanmalidir. Kaçak hayvan üretimine engel olmak istiyorsaniz asil alacaginiz tedbir bu yerlerdeki hayvan satisini yasaklamak olacaktir. Bu yasa bu haliyle geçerse hayvanlari yasatmaz. Sürgüne gönderir ve katliam getirir. Lütfen bu yasanin bu halde çikmasina müsaade etmeyiniz.”
Kaynak: İHA