Afrin'de Covid-19'A Karsi Asilama Çalismalari Devam Ediyor

Medecins du Monde tarafindan Suriye Asi Destek Programi kapsaminda Afrin ilçesinde halk Covid-19’a karsi asilanmaya devam ediyor.

Suriye’nin Afrin ilçesinde halk Covid-19’a karsi asilaniyor. Medecins du Monde (Dünya Doktorlari Dernegi), Suriye Asi Destek Programi kapsaminda iç savastan kaçarak Türkiye’nin olusturdugu güvenli bölgelere siginan Suriyelilerin asilanmasi çalismalarina destek veriyor. Dünya Saglik Örgütü’nün (DSÖ) çatisi altinda ve Al-Ameen Insani Yardim Örgütü ile isbirligi içinde yürütülen asilama çalismalarinda kronik rahatsizligi olan 50 yas üzeri 150’den fazla kisi Covid-19’a karsi asilandi. Bölgedeki asilama çalismalari 21 gün boyunca devam edecek.

Dünya Doktorlari Dernegi Afrin Bölgesi Saha Yöneticisi Koray Talipler yaptigi açiklamada, “Dünya Doktorlari Dernegi olarak 2018 yilindan bu yana Afrin bölgesinde yürüttügümüz saglik faaliyetlerine devam etmekteyiz” diyerek, bölgede 3 birinci basamak saglik merkezi, 1 dogumhane ve PCR laboratuvari bulundugunu aktardi.

Klinige günde 250 ile 300 arasi hastanin basvuru yaptigini belirten Talipler, “Uzman doktorlarimiz ve deneyimli saglik çalisanlari ile en iyi sekilde hizmet vermeye devam etmekteyiz. Son zamanlarda küresel bir problem haline Covid-19 ile mücadele kapsaminda tüm ekibimizin asilari yapilmistir. 50 yas üzeri kisilere ve kronik hastaliklari olanlara ücretsiz sekilde yapilmaktadir. Dünya Doktorlari Dernegi olarak amacimiz savunmasiz ve yerinden edilmis topluluklara en iyi sekilde saglik hizmeti sunabilmektir. Yapilan tüm çalismalar, Türkiye Cumhuriyeti Saglik Bakanligi ve Dünya Saglik Örgütü standartlarina uygun sekilde yürütülmektedir” dedi.

Kaynak: İHA