24 Yil Sonra Insaati Tamamlanan Isparta Ticaret Ve Kültür Merkezi Törenle Açildi

TMSF Baskani Muhiddin Gülal: 'Çalismalari baslattigimizda dediler ki Isparta'nin gençleri arabalarinin arkasinda 'Askimiz ITKM insaati gibi olsun, hiç bitmesin.' yaziyorlar. Biz de 'Isparta'nin gençlerinin asklari sonsuza kadar sürsün ama kendilerine yeni slogan bulmalari lazim çünkü biz burayi tamamlayacagiz' dedik'

24 Yil Sonra Insaati Tamamlanan Isparta Ticaret Ve Kültür Merkezi Törenle Açildi
Isparta'da 24 yil sonra insaati tamamlanan Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) düzenlenen törenle hizmete girdi.

TBMM Baskanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ticaret ve Kültür Merkezi'nin konferans salonunda yaptigi konusmada, 1997 yilinda baslayan bir projeyi bugün sonlandirmanin Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen ve ekibine nasip oldugunu söyledi.

Basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Tasarruf Mevduati Sigorta Fonuna (TMSF) ve tüm çalisanlara, emegi geçen herkese tesekkür eden Bilgiç, devlette devamliligin esas oldugunu, yarim kalan bütün projelerin tamamlanmasi gerektigini aktardi.

Bilgiç, ITKM'nin tamamlanmis olmasindan büyük mutluluk duydugunu dile getirerek, "Insallah diger kalan projeleri de tamamlayarak Ispartalilarin hizmetine açacagiz. Hayirli olsun." dedi.

TMSF Baskani Muhiddin Gülal da Isparta'nin yaklasik 25 yillik kangren olan yarasina merhem ve çözümün bir parçasi olmaktan dolayi mutlu oldugunu belirtti.

TMSF kayyumu ile yönetilen tüm sirketler gibi buradaki sirkete de milli servet gözüyle baktiklarini vurgulayan Gülal, "Geldik burada hakikaten facia halinde çürümeye yüz tutmus bir insaat ama dedik durmak yok yola devam ve biz buraya bir çözüm üretecegiz." ifadesini kullandi.

Gülal, çözüme alandaki camiden basladiklarina deginerek 2019'un Kadir Gecesi'nde ilk etapta camiyi tamamlayarak açtiklarini aktardi.

- "Gençlerinin asklari sonsuza kadar sürsün ama kendilerine yeni slogan bulmalari lazim"

Projenin finansman sorununu çözerek çalismaya basladiklarini anlatan Gülal, söyle konustu:

"Baktik ki burasi Isparta'da artik bir kara mizah konusu olmus. Çalismalari baslattigimizda dediler ki Isparta'nin gençleri arabalarinin arkasinda 'Askimiz ITKM insaati gibi olsun, hiç bitmesin.' yaziyorlar. Biz de 'Isparta'nin gençlerinin asklari sonsuza kadar sürsün ama kendilerine yeni slogan bulmalari lazim çünkü biz burayi tamamlayacagiz' dedik. Bugün büyük bir gururla ifade ediyorum ki ITKM insaati ve Isparta Meydan AVM tamamlanmistir, Isparta'miza hayirli ugurlu olsun."

Törene, Isparta Valisi Ömer Seymenoglu, Burdur Valisi Ali Arslantas, AK Parti Isparta milletvekilleri Mehmet Ugur Gökgöz ve Recep Özel ile Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen de katildi.

Açilisin ardindan protokol üyeleri kültür merkezi insaatinda çalisan bir gencin nikah törenine katilarak sahitlik yapti.

Kaynak: AA