15 Temmuz Gazisi Cumhurbaskani Basdanismani Aslan, O Gece Yasananlari Anlatti

Gölbasi Belediye Meclisinde 15 Temmuz hain darbe kalkismasiyla ilgili konusan eski Terörle Mücadele (TEM) Daire Baskani, Cumhurbaskani Basdanismani Turgut Aslan, “Gölbasi halkinin feraseti ile ilk kurtarilan kurum olan TRT binasi, mücadele eden tüm birimlere büyük bir moral ve inanç asilamistir” dedi.

15 Temmuz Gazisi Cumhurbaskani Basdanismani Aslan, O Gece Yasananlari Anlatti
Ankara Gölbasi Belediye Meclisi, 15 Temmuz hain darbe kalkismasinda gazi olan eski Terörle Mücadele (TEM) Daire Baskani, Cumhurbaskani Basdanismani Turgut Aslan, Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek ve Belediye Meclis üyelerinin katilimiyla toplandi. 15 Temmuz’da yasadiklarini Baskan Simsek ve meclis üyelerine anlatan Aslan, “Sizler sadece bu meclisin üyeleri degil, 15 Temmuz 2016 günü hain darbe kalkismasinda bu ilçe sinirlari içinde isgal edilen TRT binasi ve Türksat binasi ile acimasizca uçaklarla bombalanan Özel Harekat binasina tereddüt etmeden kosarak giden ve çiplak elleriyle, Silahli hainlere direnip, gerek sehit, gerek gazi olmayi göze alarak hainleri etkisiz hale getiren Kahraman Gölbasi halkinin birer temsilcilerisiniz. Gölbasi halkinin feraseti ile ilk kurtarilan kurum olan TRT binasi, mücadele eden tüm birimlere büyük bir moral ve inanç asilamistir. Bu nedenledir ki tarih Gölbasi halkini altin harflerle yazacaktir. Ben de kalkismanin sinyallerini aldigimda, derhal hainlerin üs olarak kullandigi Jandarma Genel Komutanligina geçtim. Kapida derdest edildim. Korumami sehit ettiler. Benim de kafama 2 el ates ederek öldü diye biraktilar. Beni bulduklarinda Kelime-i Sehadet getiriyormusum. Iste simdi dimdik huzurunuzda, milletimin devletimin emrindeyim. Ancak ve ancak Allah’in dedigi olur. Beni buraya davet edip bu firsati verdiginiz için basta Belediye Baskani ve yardimcilari olmak üzere hepinize sükranlarimi sunuyor, Meclisinizi saygiyla selamliyorum” diye konustu.

Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, “Hos geldiniz seref verdiniz. Bizi onurlandirdiniz. Kisa ve öz konusacagim. Bu vatanda sizin gibi yigit evlatlar oldugu sürece ne bu bayragi indirecekler ne bu ezani dindirecekler ne bu vatani kimse bölemeyecekler” ifadelerinin kullandi.

Tören, Baskan Ramazan Simsek ve Gölbasi Belediyesi Meclisi Grup Baskanvekillerinin Turgut Aslan’a bayrak ve Kur’an-i Kerim takdimi ile son buldu.
Kaynak: İHA