TÜRKAV Genel Baskani Korkmaz'dan Baskan Pekmezci'ye Ziyaret

Türkiye Kamu Çalisanlari Kalkinma ve Dayanisma Vakfi (TÜRKAV) Genel Baskani Ebubekir Korkmaz, Belediye Baskani Hükmü Pekmezci’yi makaminda ziyaret etti.

TÜRKAV Genel Baskani Korkmaz'dan Baskan Pekmezci'ye Ziyaret
Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Belediye Baskani Pekmezci, Bayburt’la ilgili verdigi bilgide su ifadeleri kullandi:

Bayburt, tarih boyunca çesitli uygarliklari barindirmis bagrinda. Birçok savaslar bu topraklar üzerinde gerçeklesmis; Otlukbeli Savasi, Yavuz Sultan Selim’in Çaldiran Seferi, Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethi, IV. Murat’in Revan Seferi bu topraklar üzerinden gidilerek baslamis ve buralarda konaklamislar. 1071 Malazgirt Savasi’ndan önce de bu topraklarda yogun bir Türk varligi söz konusudur.

Bayburt’un bir özelligi de Türk Dünyasi’nin ortak atasi Dede Korkut’un 4 hikâyesinin bu topraklarda geçmesidir. Bu nedenle de Türk Dünyasi’yla bagimizi saglamak adina Uluslararasi Dede Korkut Kültür ve Sanat Sölenlerini yapiyoruz. 2019 yilinda 25.’sini gerçeklestirdigimiz sölenlerimizden sonra Dünyada etkisini sürdüren Covid-19 salginiyla birlikte sölenlerimize ara verdik. Dünya’da Dede Korkut’un 3 yerde mezari oldugu kabul ediliyor; Azerbaycan, Kazakistan ve Bayburt’ta. Dede Korkut, 2018 yilinda Türkiye, Azerbaycan ve Kazaksitan’in ortak basvurusu sonucu UNESCO Insanligin Somut Olmayan Kültürel Mirasi Temsili Listesi’ne kabul edildi. Dede Korkut’un UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine girdigine dair sertifika, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. M. Öcal Oguz tarafindan 2019 yilinda Bayburt Belediyesi’ne teslim edildi.”

Bayburt’un Türk Dünyasi’ndaki önemini dile getiren Baskanimiz Pekmezci, ziyaret anisina TÜRKAV Genel Baskani Korkmaz’a Dede Korkut biblosu ve “Kop Savunmasi Sühedasina Bir Asir Sonra Mektup” isimli kitabi hediye etti.

Misafirperverliginden dolayi Baskan Pekmezci’ye tesekkür eden TÜRKAV Genel Baskani Korkmaz ise Türk Dünyasi’nda önemli bir yeri olan Bayburt’ta bulunmaktan çok mutlu oldugunu dile getirerek çalismalari hakkinda bilgiler verdi.

Ziyarette TÜRKAV Genel Baskani Korkmaz’a TÜRKAV Genel Baskan Yardimcilari Erkan Yilmaz, Abit Öztürk, Kenan Aktürk MHP MYK Üyeleri Musa Küçük, Idris Aydin, Bayburt Il Genel Meclisi Baskani Bülent Yardimci, MHP Gümüshane Il Baskan Yardimcisi Temel Agaç, MHP Gümüshane Merkez Ilçe Baskani Vahit Gözün, Gümüshane Il Genel Meclisi Üyesi Kemal Emiroglu, TÜRKAV Bayburt Sube Baskani Cihan Saka, TÜRKAV Gümüshane Sube Baskani Ercan Küçüköner, Kamu Sen Bayburt Il Temsilcisi Ahmet Çaliskan ve Bayburt Ülkü Ocaklari Il Baskani Yunus Emre Zengin eslik etti.
Kaynak: İHA