Süveys Kanali'ni Tikayan The Ever Given, 7 Temmuz'da Serbest Birakilacak

Geçtigimiz mart ayinda Süveys Kanali’ni tikayan The Ever Given adli konteyner gemisinin, Misirli yetkililer ve geminin sahibi olan sirket yetkililerinin tazminat konusunda resmi anlasmaya varmasinin ardindan 7 Temmuz’da serbest birakilacagi bildirildi.

Süveys Kanali'ni Tikayan The Ever Given, 7 Temmuz'da Serbest Birakilacak


Geçtigimiz mart ayinda Süveys Kanali’ndaki deniz trafiginin 6 gün boyunca durmasina neden olan "The Ever Given" adli konteyner gemisinin sahibi Shoei Kisen Kaisha sirketini temsil eden Londra merkezli hukuk firmasi Stan Marine, Süveys Kanali Idaresi (SCA) ve The Ever Given yöneticilerinin tazminat konusunda resmi bir anlasmaya vardigini aktardi. Tazminat konusunda yasanan anlasmazlik nedeni ile 29 Mart’tan bu yana alikonan The Ever Given’in 7 Temmuz’da denize açilacagi bildirildi.



Stan Marine Sözcüsü Faz Peermohamed yaptigi açiklamada, "Geminin serbest birakilmasi için hazirliklar yapilacak ve zamani geldiginde SCA’nin Ismailiye’deki merkezinde anlasma için bir etkinlik düzenlenecek" dedi.

SCA tarafindan yapilan açiklamada ise, anlasmanin çarsamba günü bir törenle imzalanacagi ve törene katilanlarin geminin denize açilisini izleyebilecegi ifade edildi. SCA ya da Stann Marine anlasmaya dair ayrintilari paylasmadi.

Öte yandan SCA, geminin sahibi olan sirketten 916 milyon dolar tazminat talep etmis, ilerleyen zamanda ise bu rakam 550 milyona düsürülmüstü. Davaya bakan Misir mahkemesi ise, tazminat konusunda iki tarafin anlasmasina imkan saglamak amaciyla nihai kararini 11 Temmuz’a ertelemisti.
Kaynak: İHA