Meram'da Yunus Emre'nin Fikirleri Resimlestirilecek

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesinin (NEÜ) ortaklasa düzenledigi Yunus Emre’den Resim Yarismasi’nda basvurular sürüyor.

Meram'da Yunus Emre'nin Fikirleri Resimlestirilecek
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla yayinlanan genelgede 2021 yili, ‘Yunus Emre ve Türkçe Yili’ olarak ilan edilmisti. Anadolu’da Türkçe siirin öncüsü olan tasavvuf ve halk sairi Yunus Emre’nin 700. ölüm yil dönümü kapsaminda Meram Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin isbirligiyle Yunus Emre’den Resim Yarismasi düzenleniyor. Yarisma ile birlikte üniversite ögrencilerinin Yunus Emre’nin fikirlerini resim diliyle yorumlamasi amaçlanirken ülke genelinde önlisans, lisans ve lisansüstü egitim alan tüm ögrenciler katilim için basvuru yapabilecek.

Yarismanin kazananlarina para ödülü verilecek

Yunus Emre’den Resim Yarismasi’nda birincilik ödülü 5 bin TL, ikincilik ödülü 4 bin TL, üçüncülük ödülü ise 3 bin TL olarak belirlendi. Yine 3 adet mansiyon ödülü için 2 bin TL ve 3 adet basari ödülü için ise bin 500 TL verilecek. 5 Kasim 2021 tarihine kadar katilimcilar eserlerini teslim edecekken sonuçlar 12 Kasim 2021 tarihinde duyurulacak. Yarisma sonucu elde edilen resimler 25 Kasim 2021 tarihinde sergilenecek. Basvuru yapmak isteyenler detayli bilgiye www.erbakan.edu.tr adresinden ulasabilecek.
Kaynak: İHA