Kocaeli'de 'Azerbaycan Dayanisma Söleni' Yapildi

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Baskani Bilal Dündar: 'Ermeni yalanlarina tarihi bilgi ve belgelerle karsi durmak amaciyla çalisiyoruz'.

Kocaeli Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Dernegince hayata geçirilen "Ermenistan Diasporasi'nin Iftiralarina Cevap" projesi kapsaminda Azerbaycan Dayanisma Söleni etkinligi düzenlendi.

Leyla Atakan Kültür Merkezi'nde gerçeklestirilen etkinlikte, Azerbaycan folklor ekibi, halk oyunlari sergiledi, sarkilar, türküler ve maniler seslendirildi.

Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu Genel Baskani ve Kocaeli Azerbaycan Haydar Aliyev Kültür Evi Dernegi Baskani Bilal Dündar, yaptigi açiklamada, önceki projede yapilan çekimleri dünyada 14 kanalda yayinladiklarini söyledi.

Dündar, o projede elde edilen bilgileri kitap ve dergi olarak da yayimladiklarini aktararak, "Bunlari ücretsiz olarak dagittik. Yine ayni yolu bu projede de izleyecegiz. Burada yapilan dünkü konferans ve diger etkinlikleri kitap ve dergi haline getirecegiz." dedi.

Dündar, Azerbaycan'in, Türkiye'nin birlikteligiyle Karabag'da topraklarini geri aldigini, Türkiye'nin, Azerbaycan'in yaninda dimdik durdugunu dile getirerek, "Ermeni yalanlarina tarihi bilgi ve belgelerle karsi durmak amaciyla çalisiyoruz. Bu konuda titiz çalisma izliyoruz. Projemiz her tarafta begeniliyor." ifadelerini kullandi.

Kocaeli Vali Yardimcisi Ekrem Çalik da tarihi bilmekte fayda oldugunu belirterek, tarihi bilerek gelecege güvenle bakabileceklerini kaydetti.

Türk milletinin, asaletiyle tarihte kendini belli ettigini ifade eden Çalik, Türk tarihinde soykirim olmadigini söyledi.
Kaynak: AA