Istanbul Valiliginden Asi Farkindaligi Için 'Istanbul Esnafi Asi Oluyor' Çalismasi

Istanbul Valiligi tarafindan asi olma ile ilgili farkindalik yaratmak, vatandasi ve esnafi asi olmaya tesvik etmek için "Istanbul esnafi asisini oluyor" sloganiyla bir çalisma hazirlandi.

Istanbul Valiliginden yapilan açiklamada, koronavirüs salgini ile mücadele kapsaminda asilama çalismalarinin tüm hiziyla devam ettigi hatirlatildi.

Istanbul Valisi Ali Yerlikaya'nin, asisini olan esnaflara iliskin sosyal medya hesabindan "Istanbul esnafi asisini oluyor. Asi en büyük gücümüz." paylasimlari yaptigi belirtildi.

Açiklamada, asisini olan esnaflarin görüslerine de yer verildi.

Gida sektöründe çalisan Yeliz Çelebi, "Asimi olduktan sonra o kadar rahatim ki sanki zirhimi takmisim gibi bir güven geldi. Hem kendi sagligimiz hem de çevremizdekilerin ve sevdiklerimizin sagligi için bir an önce herkesin asi olmasini tavsiye ederim." dedi.

Taksici esnafi, asisini olduktan sonra kendisini çok saglikli ve güvende hissettigini anlatti. Asiyla birlikte herkesin daha güvenli bir sekilde araçlara bindigini belirterek herkese asi olmayi tavsiye etti.

Gida sektöründe çalisan Namik Ceylan ise "Asinin ülkemiz, insanimiz ve esnafimiz için daha iyi olacagini düsünüyorum. Insanlar daha rahat bir sekilde alisveris yapabilecek, daha rahat bir sekilde yemegini yiyip, sohbet edebilecek. Hem kendi sagligimiz hem de çevremizdekilerin sagligi için herkesi asi olmaya davet ediyorum." diye konustu.

Giyim sektöründe çalisan Ayper Özberk de 75 yasinda oldugunu ve kronik rahatsizligi sebebiyle asi olmakta tereddüt ettigini ancak daha sonra iki doz asisini oldugunu anlatti. Herhangi bir olumsuz durum yasamadigini belirten Özberk, asi oldugu için mutlu oldugunu söyledi.

Isletmeci Cemil Yildirim, "Asi oldugum için mutluyum, kendini daha rahat hissediyorum." dedi.

Restoran sefi Ayhan Turan da "2. doz asimi 16 Temmuz'da olacagim. Hem kendileri hem de çevreleri için herkese asi olmayi tavsiye ediyorum." seklinde konustu.

Kafe çalisani Yasir Sürücü ise asi olduktan sonra kendisini daha güvende hissettigini söyledi. Asi olan insanlarin sayisi arttiktan sonra islerinin de arttigini vurgulayan Sürücü, "Asi olduktan sonra herhangi bir olumsuzluk hissetmedim. Çocukken oldugumuz asilarin etkisi ne ise bu asida da öyle oldu." dedi.

Kaynak: AA