Isçilere 'Tedirgin Olma Asi Ol' Çalismasi Düzenlendi

Diyarbakir Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrika asi yapmaktan imtina eden personellerini ikna etmek için ’Tedirgin Olma Asi Ol’ çalismasi baslatarak personel için asi hakkinda bilgilendirme semineri düzenledi.

Isçilere 'Tedirgin Olma Asi Ol' Çalismasi Düzenlendi
Diyarbakir’dan 18 ülkeye oluklu mukavva ihracati yapan bir ambalaj fabrikasi Covid-19 bulasici hastaliklardan korunmak için tüm fabrika çalisanlarinin asilanmasi için çalismalar baslatti. Yaklasik 250 çalisani bulunan fabrikada asi yapmaktan endiselenen personellere yönelik Dr. Muhammet Asena ve Dr. Hakan Akelma tarafindan bilgilendirme yapildi. Yapilan bilgilendirme öncesi açiklama yapan ambalaj fabrikasi Genel Müdürü Hasan Yesil, korona virüs salginindan dolayi birçok yakinini kaybettigini belirtti.

Yesil, “Asi olmamak büyük bir vebaldir. Yakinlarimiz ve sevdiklerimizi kaybetmek istemiyorsak zamaninda asimizi yapmaliyiz. Isletmede çalisan personellerin Covid-19 asisi olmak istemiyor ve bu konuda endiseleri var. Bu personellerimizi asiya tesvik etmek ve asi olmamanin olusturacagi problemleri anlatmak, bu konuda duymus olduklari endiseleri bire bir hekimlerimiz ile paylasmalari için ‘Tedirgin Olma Asi Ol’ çalismasi düzenledik. Organize Sanayi Bölgemizde tüm isletmelerimizin personellerini asi yaptirmalari için mutlaka ikna etmesi gerektigine inaniyorum. Asi olarak kendimizi ve sevdiklerimizi korumaliyiz" dedi.

Açilis konusmasinin ardindan Gaziyasargil Arastirma Hastanesi eski Bashekimi Dr. Muhammet Asena, asi sonrasinda hem yatan hasta hem de ölüm oranlarinda ciddi düsüs yasandigini, asinin normal sayilacak yan etkileri olsa da olumlu yönlerinin çok daha fazla oldugunu bu sebeple herkesin asi olmasi gerektigini belirtti.

Doç. Dr. Hakan Akelma ise agir covid dönemini birebir yasadigini ve genç yasli fark etmeksizin bu virüsten dolayi herkesin tehdit altinda oldugunu aktararak asi yapilmasi gerektigini dile getirdi. Personellerden gelen birçok soruyu yanitlayan Akelma, ayni aileden asi yapan ve yapmayan vakalar arasinda asi yaptirmis olanlarin hastaligi çok daha rahat atlattigini dile getirdi.

“Kisirlik iddialari asilsiz”

Güneydogu Anadolu Bölgesinde asi oranlarinin düsük olmasinin nedenlerin basinda, kisirlik yapma iddiasinin tamimiyle asilsiz oldugunu belirten Doç. Dr. Hakan Akelma, asidan baska hiç bir çarenin olmadigini ve asi teknolojisi hakkinda yeterli bilgi sahibi olmamaktan kaynaklandigini söyledi.

Kaynak: İHA