Edirne Necmi Ige Evi Etnografya Müzesi Törenle Açildi

Edirne Valisi Ekrem Canalp ise Edirne'nin tarihi ve kültürel yapilariyla öne çikan medeniyetlerin bulusma noktasi bir kent oldugunu söyledi.

Vali Canalp, Sanayi ve Teknoloji Bakanligina bagli Trakya Kalkinma Ajansi tarafindan restorasyonu gerçeklestirilen Edirne Valiligince müze haline getirilen Edirne Necmi Ige Evi Etnografya Müzesi'nin açilisinda yaptigi konusmada, Edirne'nin kültür baskenti oldugunu vurguladi.

Müzenin bulundugu alanin Edirne'nin en fazla kültürel zenginlige ve esere sahip olan alan oldugunu anlatan Vali Canalp, "Ayni zamanda belki Istanbul'daki belli alanlari hariç tutarsak Türkiye'de de kültürün zenginliginin en iyi sekilde hissedilebilecegi yerdir." dedi.

Canalp, Edirne'nin tarihi ve kültürel zenginligini ön plana çikarabilmek için müzeler atagi baslatildigini belirtti.

2021 yilinda Edirne'de 14 müzenin açilisini gerçeklestireceklerine dikkat çeken Canalp, "Geçen ay Fatih Müzesinin açilisini gerçeklestirdik. Simdi zincirin ikinci halkasini gerçeklestiriyoruz. Zincirin gerisinde 12 halka daha var ve insallah peyderpey bu 12 halkayi da ya baslangicini yapacagiz ya temelini atacagiz ya da açilisini gerçeklestirecegiz. Bunlari bir yil içerisinde yapacagiz." seklinde konustu.

- "Edirne, tas köprüleri, tarihi evleri, Selimiye'siyle tarih ve kültür sehri"

TBMM Kadin Erkek Firsat Esitligi Komisyonu Baskani, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da Edirne'nin Osmanli'ya 88 yil baskentlik yapmis, fetihlerin basladigi önemli bir tarih ve kültür sehri oldugunu ifade etti.

Müzede Edirne'nin gelenek ve göreneklerinin yasatildigini belirten Aksal, "Edirne, tas köprüleri, tarihi evleri, Selimiye'siyle tarih ve kültür sehri. Edirne mimarisini en güzel örneklerinden olan Necmi Ige Evi'nin açilisini yapiyoruz. Il Özel Idaresi, Kalkinma Ajansi'nin destegiyle aslina uygun sekilde restore edildi ve müze olarak hizmete açiliyor." seklinde konustu.

Kaynak: AA