Dügün Hazirligi Yapan Genç Ile Arkadasinin Kazada Ölümüne Neden Olan Sürücü Tutuklandi

Antalya’da otomobille elektrikli bisikletin çarpismasi nedeniyle 2 kisinin hayatini kaybettigi kaza sonrasi polise teslim olan sürücü, çikarildigi sulh ceza hakimligince tutuklandi.

Dügün Hazirligi Yapan Genç Ile Arkadasinin Kazada Ölümüne Neden Olan Sürücü Tutuklandi


Kaza, dün gece saat 01.30 siralarinda Aksu ilçesine bagli Altintas Mahallesi Kardes Kentler Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yusuf Ilker Uguz (25) ve Mehmet Koç’un (30) bulundugu elektrikli bisiklet ile 07 APT 607 plakali Volkswagen Golf marka otomobille çarpisti. Çarpmanin siddetiyle Uguz ile Koç yola savrulurken, otomobil sürücüsü ise iddiaya göre aracini birakip olay yerinden kaçti. Çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri, Uguz ve Koç’un hayatini kaybettigini belirledi. Kaza yerinde gençlerden geriye terlikleri, elektrikli bisikletin anahtari ve çakmaklarinin kalmasi yürekleri burktu. Ekipler, kaçan otomobil sürücüsünü yakalamak için çalisma baslatti. Ismi S.O. (37) oldugu ögrenilen kadin sürücünün saat 02.35 siralarinda Kemeragzi Mahallesi’nde teslim olmak istedigini bildirmesi üzerine polis ekipleri belirtilen adrese giderek sürücüyü gözaltina aldi. Saglik kontrolü için hastaneye götürülen sürücünün 0.98 promil alkollü oldugu tespit edildi.

Gençlerin cenazeleri ise otopsi yapilmak üzere Antalya Adli Tip Kurumu’na kaldirildi. Gençlerin cenazeleri sabah alinarak topraga verilmek üzere Karaman’in Sariveriler ilçesi Göktepe kasabasi Çukurbag Mahallesi’ne götürüldü. Öte yandan kazada hayatini kaybeden iki arkadasin çocukluktan bu yana arkadas olduklari ve birbirlerinden hiç ayrilmadiklari, Yusuf Ilker Uguz’un 20 gün sonra yapilacak dügün davetiyesini dagittiklari ögrenildi. Iki arkadasin ailelerinin talebi üzerine yan yana topraga verilecekleri ögrenildi.

Kaza sonrasi polise teslim olan otomobilin sürücüsü S.O., emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye çikartildi. S.O., çikarildigi Sulh Ceza Hakimligince tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA