Dostlari Ve Sevenleri Oyuncu Ibrahim Kalkan'i Andi

Oglu Kamil Emre Kalkan: 'Isini çok ciddiye alirdi. En ufak rollere bile çok titiz hazirlanirdi. Farkli bir kavgasi vardi. Kendince güzel olan her seyi etrafina yaymaya çalisirdi. Yanlis olan seylere de çok sert bir dille karsi çikardi' Yakin arkadaslarindan Nihat Çeçen: 'Ibrahim Kalkan kirilir fakat egilmezdi. Her seye muhalif bir havasi vardi ama asla hakaret etmezdi. Yazarligi, sairligi, gazeteciligi ve oyunculugu vardi, kendini çok iyi yetistirmisti'

Geçirdigi kalp krizi nedeniyle 1 Temmuz'da vefat eden oyuncu Ibrahim Kalkan için anma etkinligi düzenlendi.

Fatih’teki Ozanlar Kiraathanesi'nde gerçeklestirilen etkinligine, sanatçinin ailesi, yakin arkadaslari ve sevenleri katildi.

AA muhabirine açiklamalarda bulunan oyuncunun oglu Kamil Emre Kalkan, babasinin 1 yil önce hastaliga yakalandigini belirterek, "Birkaç hastaligi vardi, Allah ona çok çektirmedi. Ben babamin ömrü boyunca kimseye eyvallah etmeden dik durusuna hayran bir evlat olarak saygi duyuyorum." dedi.

Babasinin farkli bir çalisma tarzi olduguna dikkati çeken Kalkan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Isini çok ciddiye alirdi. En ufak rollere bile çok titiz hazirlanirdi. Farkli bir kavgasi vardi. Kendince güzel olan her seyi etrafina yaymaya çalisirdi. Yanlis olan seylere de çok sert bir dille karsi çikardi. Ben bunlara sahit oldum. Iyi ki o benim babam. Babamin arkasindan kötü konusan birini duymadim. Babami günlerce anlatabilirim ama ne konussam yetersiz kalir."

- "Plastik bardagin oldugu yerde ben olmam"

Ibrahim Kalkan'in yakin arkadasi Resat Sen de onun nevi sahsina münhasir bir kisiligi olduguna dikkati çekerek, tiyatro, edebiyat ve Türk sanat müzigine vakif bir sahsiyet oldugunu belirtti.

Sen, Ibrahim Kalkan'in sanatin oldugu her yerde görülebilecek kendi tarzi olan bir insan oldugunu vurgulayarak, "Onunla beraber bir iftara gitmistik. Kendisinin tabu belledigi seylerden hiç vazgeçmezdi. Iftara oturduk, iftari yaparken çaylar plastik bardakta geldi. Kalkti, gitti. 'Plastik bardagin oldugu yerde ben olmam' dedi."

Yakin arkadaslarindan Nihat Çeçen ise Kalkan'la 4-5 yildir yayincilik ve kitap alaninda beraber çalistiklarina isaret ederek, sunlari kaydetti:

"Ibrahim Kalkan kirilir fakat egilmezdi. Her seye muhalif bir havasi vardi ama asla hakaret etmezdi. Yazarligi, sairligi, gazeteciligi ve oyunculugu vardi, kendini çok iyi yetistirmisti. Son yillarda karsilikli kitap teatilerimiz oldu. Pandemi dolayisiyla 1 seneye yakin görüsemedik. Allah gani gani rahmet eylesin, mekani cennet olsun."

Törenin ardindan sanatçinin Çobançesme Mezarligi'ndaki kabri basinda dua edildi.
Kaynak: AA