Yildirim Yesil Kimligine Kavusuyor

Yildirim Belediyesi, vatandaslarin bos zamanlarinda çocuklari ile huzur içinde zaman geçirebilecegi yesil alan ve parklarin sayisini artirmaya devam ediyor.

Yildirim Yesil Kimligine Kavusuyor
2 yilda 15 dönümlük alana 11 mahalle parkinin kurulmasina öncülük eden Yildirim Belediyesi, Vatan Mahallesi Gözde Parki’ni da vatandaslarin istifadesine sunarak hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Parkin açilisi Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, Büyüksehir Belediye Baskan Yardimcisi Ahmet Yildiz, AK Parti ve MHP’li Belediye Meclis üyelerinin katildigi törenle gerçeklestirildi.

Yildirim’in yesil kimligine kavusmasi için ilçeye yeni parklar, yesil alanlar, mesire bölgeleri ve sosyal donati alanlari kazandirmaya önem verdiklerinin altini çizen Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Bugün açilisini yaptigimiz Gözde Parki’miz insallah Vatan Mahallemizin önemli bir ihtiyacini karsilayacak. Parkimiz toplam bin 841 metrekarelik alan üzerine kurulmus olup bunun bin 474 metrekaresi yesil alandan olusmaktadir. Gözde Parki’miz çocuk oyun alani, spor alani, sosyal donati alani ve yürüyüs yolu ile Vatan Mahalle’mize çok yakisti. Çocuklarimiz güven içerisinde oyunlarini oynarken ailelerimiz de rahat bir nefes almis olacak. Vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda Yildirim’i birlikte daha ileriye tasiyacagiz” dedi.

Ilçenin çehresini degistirecek projelerle mahalleleri parklarla güzellestiren Yildirim Belediyesi, sahip oldugu ‘yesil alanlari 1,5 milyon metrekare arttirma’ hedefine emin adimlarla yürüyor. Bu kapsamda ciddi projelere imza attiklarini kaydeden Baskan Oktay Yilmaz, “Büyüksehir Belediyemiz eliyle, Vakif Mahallemize Vakif Bera Kent Parki’ni kazandirdik. Balaban Mesire Alani’ni agustos ayi içinde hizmete açacak olup, Çevre ve Sehircilik Bakanligi’mizin destekleriyle Gökdere Millet Bahçesi’ni de vatandaslarimizin istifadesine sunacagiz. Bununla birlikte Cumalikizik Mesire Alani’nin ihalesini de gerçeklestirdik. Bunlarin yani sira, son 2 yilda toplam 15 dönümlük alana 11 mahalle parki kurduk. 37 dönümlük alani kaplayan 21 adet parkimizi da yenilerken toplam 12 dönümlük alana kurulacak olan 4 parkimizda ise çalismalarimizi sürdürüyoruz. Yesil alanlarimizi toplamda 1.5 milyon metrekare artirma hedefiyle yola çikmistik. Devam eden projelerimiz tamamlandiginda insallah hedefimize ulasmis olacagiz. Yildirim’i yeniden yesil kimligiyle bulusturacagiz” ifadelerini kullandi. Törende Vatan Mahallesi’ne bir de müjde veren Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Bursa’nin en güzel ve en modern kütüphanesi olan Mümine Seremet Uyumayan Kütüphanesi’ni ilçemize kazandirmistik. Ikinci bir uyumayan kütüphane için de çalismalarimiz sürüyor. Buradan müjdesini vermis olalim bir kütüphane de Vatan MahalleSINE kazandiracagiz. Kütüphanemiz kiymetli büyügümüz Niyazi Pakyürek’in adini tasiyacak” dedi.

Yildirim’in çehresi degisiyor

Gözde Parki açilisinda konusan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise Yildirim’in zor bir ilçe olduguna dikkat çekerek, “Yildirim nüfus olarak büyük ancak yüz ölçümü açisindan küçük bir ilçe. Bu durumun sebebiyet verdigi zorluklar var. Yildirim Belediyesi ve Belediye Baskanimiz Oktay Yilmaz büyük bir gayret ve fedakârlikla çalisarak, bütün zorluklara ragmen Yildirim’in çehresini degistirecek önemli hizmetler yapiyorlar. Bizler de hükümet ve milletvekilleri olarak kendilerine elimizden gelen destegi vermeye gayret ediyoruz. Ben Gözde Parki’nin Yildirim’a ve Vatan Mahallesi’ne hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA