Yanginla Mücadele Eden Türkiye'ye Azerbaycanli Spikerden Anlamli Destek

Azerbaycan’da yerel bir televizyon kanalinda haber spikerligi yapan Lale Azertas, canli yayinda Türkiye’ye birkaç farkli ilde devam eden orman yanginlari nedeniyle gönderilen destekle ilgili haberi sunarken, “Her zaman gururla yanindayim dedigin can Azerbaycan yanindadir Türkiye’m. Sen güçlü ve maglup edilmezsin Türkiye’m” dedi.

Türkiye birkaç ilde süren orman yanginlari ile mücadele ederken, Azerbaycanli haber spikeri Lale Azertas’tan Türkiye’ye anlamli destek geldi. Azerbaycan’da yerel bir televizyon kanalinda haber spikerligi yapan Lale Azertas, canli yayinda Azerbaycan’dan Türkiye’ye gönderilen destekle ilgili haberi sunarken, “Bizim canimiz yaniyor, Türkiye bizim evimizdir. Biliyorum simdi herkesin ruhu orada, öyle düsünüyorum ki ruhumuz yaniyor. Insanlari insanlarimiz, daglari daglarimiz, agaçlari agaçlarimiz, denizleri denizlerimizdir ve yine diyorum Türkiye bizim anayurdumuzdur. Evet, Türkiye biziz, benim, sizsiniz” ifadelerini kullandi.

“Suçlular cezasini ya bu dünyada ya da öteki dünyada çekecek”

Yanginlarin bilerek çikarilmis olabilecegine dikkat çeken Azertas, “Orman yanginlari tabiat olayi sayilsa da bazi durumlarda bu yanginlar kendiliginden çikmiyor. Dünyada bu tip orman yanginlarini incelediginizde insan faktörünün de oldugunu görüyorsunuz. Bu faktör de 2’ye bölünüyor, ya bilmeden ya da bilerek yapiliyor. Bu durumda 2’nci seçim daha baskin görünüyor. Benim için ise en önemlisi Türkiye adaletidir. Türkiye’nin kanunlari ve Türkiye’nin kararidir. Suçlular cezasini ya bu dünyada ya da öteki dünyada çekecek. Canimizin agrisi belki o zaman kismen azalir” diye konustu.



“Her zaman gururla yanindayim dedigin can Azerbaycan yanindadir Türkiye’m”

Türkiye’nin Azerbaycan’in kardesi ve dostu oldugunu belirten Azertas, “Dostunu yari yolda birakmayan yol arkadasidir Türkiye. Yolumuz da tasimiz da aynidir, en önemlisi kardestir Türkiye. Her zaman gururla yanindayim dedigin can Azerbaycan yanindadir Türkiye’m. Canimiz yaniyor. Sadece gönderdigimiz yardimlari demiyoruz. Burada herkesin kalbi sizinle atiyor. Canin hiçbir zaman yanmasin Türkiye’m. Sana yangin terörü ile baskaldiranlar da yine senin karsinda diz çökecek. Sen güçlü ve maglup edilmezsin Türkiye’m” dedi.

Kaynak: İHA