Yanginda Kilerleri Yanan Aile Teselliyi Alevlerin Evlerine Ulasmamasinda Buldu

Osmaniye’nin Kazamaca köyü ve Kadirli ilçesine bagli Karatepe köyünde çikan orman yangininda kilerleri yanan Saglamer ailesi, “Evimiz yanmadi çok sükür basimizi sokacak bir yerimiz var” diyerek teselli buldu.

Yanginda Kilerleri Yanan Aile Teselliyi Alevlerin Evlerine Ulasmamasinda Buldu
Osmaniye’deki orman yangininin 4’üncü gününde ilerlemesi durduruldu. Genis bir alanda etkili olan yangindan dolayi birçok köyde etkilendi. Basta Karatepe köyü olmak üzere bazi köylerde evler ve ahirlarda alevler içinde kaldi. Kadirli ilçesine bagli Karatepe köyü Saglamerler Mahallesinde kiler ve zeytin bahçeleri yanan Dursun ve Esmahan Saglamer çiftinin, alevlerin evlerine ulasmamasi teselli kaynaklari oldu.

Kis için yaptiklari tüm hazirliklarin yandigini ifade eden Saglamer ailesi, “Jandarmalar bizi buradan götürdü. Kilerimiz yandi. Evimiz yanmadi. Çok sükür basimizi sokacak yerimiz var. Içerde malzeme doluydu. Hepsi yandi. Bugday, dögme, un, bulgur, süt makinesi, dolap hepsi bir anda yandi gitti. Yaklasik olarak 10 bin liranin üzerinde zararimiz var. Zeytinlerde yandi. Bu yil verimli bir seneydi. Asagi yukari 30 kök zeytinde yandi. Yanmasin diye traktörle aralarini da sürdüm ancak kurtaramadik” diye konustu.

Kaynak: İHA