Usak Üniversitesi Saglik Hizmetlerinde Ilklere Imza Atmaya Devam Ediyor

Türkiye’deki ilk en kapsamli SGK ödemeli “Kraniyofasiyal Anomaliler ve Dudak ve Damak Yarigi Tani ve Tedavi Merkezi” Usak Üniversitesinde kuruldu.

Usak Üniversitesi Saglik Hizmetlerinde Ilklere Imza Atmaya Devam Ediyor


Usak Üniversitesi Tip Fakültesi ile Usak Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesinin ortak çalismasiyla, Tip Fakültesi Yenidogan Uzmani Dr. Bora Baysal ve Dis Hekimligi Fakültesi Ortodonti Uzmani Dr. Serap Titiz öncülügünde Usak Egitim ve Arastirma Hastanesinde yenidogan yogun bakim ünitesinde, “Kraniyofasiyal Anomaliler ve Dudak ve Damak Yarigi Tani ve Tedavi Merkezi” açildi.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savas, merkezin, Kulak Burun Bogaz, Plastik Cerrahi, Kadin Dogum Hastaliklari, Tibbi Genetik, Konusma Terapisi ve Psikoloji bölümlerini de içeren entegre bir hizmet anlayisiyla tüm Türkiye’ye hizmet verecegini ve bu kapsamda verdigi hizmetle Türkiye ve Avrupa’nin da sayili merkezlerinden biri olma yolunda ilerledigini belirtti.

Ilgili merkezde Pierre robin sendromlu bebekler için bebegin beslenmesini ve rahat nefes almasini saglayacak plak tasarlanacagini belirten Prof. Dr. Ekrem Savas, yeni dogan yogun bakimda takip edilecek bu bebeklerin, rahat nefes almasi ve beslenmesi saglandiktan sonra anne otelinde, annenin ve bebegin beraber kalmasi saglanarak, anneye besleme ve aparatin kullanma egitimi verilecegini söyledi.

Spesifik olarak bu konuyla ilgilenecek Türkiye’deki ilk ve tek merkez olma hedefini gerçeklestireceklerini vurgulayan Prof. Dr. Savas “Usak Üniversitesi Tip Fakültesi ve Dis Hekimligi Fakültemizin genç, dinamik ve alaninda uzman akademik personeliyle saglik hizmetlerinde de ilklere imza atmaya devam ediyoruz. Yenidogan Uzmani Dr. Bora Baysal ve Ortodonti Uzmani Dr. Serap Titiz öncülügünde açilan merkezimizin hayirli olmasini diliyorum. Daha nice basarili tedavilere imza atacagiz. Tüm saglik çalisanlarimiza çalismalarinda basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA