'Sakli Cennet 'Acarlar Longozu'nu Besleyen Dere Siyaha Büründü

Sakarya’nin Kaynarca ilçesinden baslayan ve Karasu ilçesinde bulunan ve ’sakli kalmis cennet’ olarak adlandirilan Acarlar Longozuna dökülen dere siyaha büründü.

'Sakli Cennet 'Acarlar Longozu'nu Besleyen Dere Siyaha Büründü
Sakarya’nin Kaynarca ilçesinde baslayip Karasu ilçesindeki Türkiye’nin tek parça halinde olan en büyük longozu olma özelligi tasiyan ve ’sakli kalmis cennet’ olarak adlandirilan Acarlar Longozunu besleyen Ortaköy Deresi siyaha büründü. Dere çevresinde yasayan vatandaslar ise duruma tepki gösterdi. Kaynarca ilçesinde bulunan bazi fabrikalarin atiklarini atmasi neticesinde derenin pislendigini iddia eden Ortaköy Mahalle Muhtari Muzaffer Aydin, hayvanlarin kirlenmis dereden su içtiklerini ve derede yasayan canlilarin ise öldügünü dile getirdi. Aydin, yerli ve yabanci turistlerin akinina ugrayan longozun gelecek nesillere miras kalmasi için yetkililerin duruma müdahale etmesi gerektigini aktardi.

Yillardir bu derede hiçbir sekilde canli yasamiyor

Derede uzun süredir balik yasamadigini belirten Aydin, “Bu dere Büyükkaynarca ve Birlik Mahalleleri arasindan gelerek direkt olarak Acarlar Longozu’na akar. Yillardir bu derede hiçbir sekilde canli yasamiyor bunun sebebi ise birkaç tane fabrikanin birakmis oldugu atiklaridir. Acarlar Longozu çevresinde balik ölümleri oluyor defalarca sikayet ettik. Hatta Sayin Cumhurbaskanimiz, ’16 birime haber verdim, bu kanla hangi fabrikalar atik atiyorsa bulunup kapatilacak’ demisti. Buna ragmen hiçbir birim bu fabrikalarla ilgilenmedi. Devlet yetkililerinden bir an evvel bu atik sulari birakan fabrikalarla ilgilenilmesini istiyorum. Içilen sudan simdi eser yok gelin haline bakin. Bu durum birçok mahalleye zarar veriyor. Bütün devlet yetkililerinden burayla ilgilenmeleri konusunda rica ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA