Mugla'da Islenen Cinayetin Zanlisi Didim'de Yakalandi

Mugla’nin Ortaca Ilçesi’ndeki bir reklam ajansinda çalistigi ögrenilen ve 12 Subat 2011 günü öldürülen bir çocuk babasi Yusuf Yilmaz’in katillerinden ve 33 yil hapis cezasi bulunan, Abdurrahman Apçin (39) Aydin’in Didim ilçesinde emniyet güçlerince yakalandi.

Mugla'da Islenen Cinayetin Zanlisi Didim'de Yakalandi


Edinilen bilgiye göre, Mugla’nin Ortaca ilçesinde bir reklam sirketinde çalisan bir çocuk babasi Yusuf Yilmaz, 12 Subat 2011 is çikisinda evine dönmedi. Bunun üzerine yakinlari polise kayip basvurusunda bulundu. Polis, esinden bir süre önce bosandigi ögrenilen Yilmaz’in kaybolmadan önce en son S.A. ve agabeyi A.A. (39) ile görüldügünü tespit etmisti. Bunun üzerine hirsizliktan sabikali S.A. ve A.A, gözaltina alinmis iki zanli, sorgularinda Yilmaz’i öldürdüklerini itiraf etmisti. Dalaman Çayin’in geçtigi Çayli Mahallesi’nde tüfekle öldürülen Yilmaz’in cansiz bedeni ve olayda kullanilan tüfek ekiplerce bulunmustu. Süreç içerisinde göz altina alinan ve çikarildigi mahkemece tutuklanmisti. S.A. ve agabeyi A.A. (39) tutukluluk sürelerini tamamlanmasinin ardindan serbest birakildi.

Olayla ilgili olarak yargitayin 10 yillik sürenin ardindan davayi karara baglayarak 16 Temmuz 2021’de olayin faillerinden A.A.’nin tutuklanmasina karar verirken, kardesi ise cezaevinde kaldigi günler sebebiyle serbest birakildi

Yargitay’in kararinin açiklanmasinin ardindan Mugla Ilamat ve Infaz Bürosunca kasten adam öldürme suçundan 33 yil hapis cezasi bulunan ve hakkinda aranmasi olan 39 yasindaki A.A.’nin 48 AEV 195 plaka araçla Didim’e geldigi tespit edildi. Didim emniyeti aracin pesine düstü. Didim-Akbük uygulama noktasindan geçen araç, polis ekipleri tarafindan Denizköy kavsaginda durduruldu. A.A. emniyet güçlerince yakalanarak adli mercilere teslim edildi.
Kaynak: İHA