Kastamonu Il Saglik Müdürü Kutlu Açiklamasi 'Son Günlerde Vaka Artisi Yasanirken, Asiya Basvuru Azalmaktadir'

Kastamonu Il Saglik Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, alinan tüm tedbirlere ragmen korona virüs vaka sayilarinin arttigini belirterek, “Ilimizde son günlerde hizla vaka artisi yasanirken, maalesef asiya basvuru da git gide azalmaktadir” dedi.

Kastamonu Il Saglik Müdürü Kutlu Açiklamasi 'Son Günlerde Vaka Artisi Yasanirken, Asiya Basvuru Azalmaktadir'


Kastamonu Il Saglik Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, ildeki vaka artisi ile ilgili degerlendirmelerde bulundu. Alinan tüm tedbirlere ragmen vaka sayilarinin arttigini söyleyen Kutlu, asi randevularinin sayisinda ise düsüsün yasandigini söyledi.

Vatandaslara tedbirlere uymalari konusunda çagrida bulunan Kutlu, vatandaslara asi olmalari için çagridan bulundu. Mesafe, maske ve hijyen kurallarina uyulmasi gerektigine dikkat çeken Kutlu, “Normallesme süreci ve yogun iller arasi nüfus degisimiyle beraber ve maalesef de tedbirlere yeterince özen göstermememiz sonucu ilimizde vaka sayisi hizla artmaktadir. Hepimiz sevdiklerimizi özledik. Ama kavusmalar aciya dönüsmesin. Maske, mesafe ve hijyen kurallarina dikkat edelim. Sevdiklerimizle açik havada bulusmaya, kapali alanlardan uzak durmaya gayret edelim” dedi.



Toplum sagligi için herkesin asi olmasi gerektigini belirten Kutlu, “Ilimizde son günlerde hizla vaka artisi yasanirken maalesef asiya basvuru da git gide azalmaktadir. Covid-19 pandemisinden kurtulmamizin yolu daha önceki salgin hastaliklar gibi yine asidir. Ilimizdeki vakalarin analizini yaptigimizda asinin önemi bir kez daha ortaya çikiyor. Bu salgini kontrol altina almak için asi olmak ve tedbirlere uymak sorumlulugumuz. Bu güzel sehrimize bagisiklama haritasinda mavi yakisir. Asi kisiyi hastaligin olumsuz etkilerinden korudugu gibi toplumda bulastiriciligi da bitirmektedir. Sadece kendimiz asi olmak da yetmez, asi hakki olan tüm aile bireylerinin, yakin çevremizin asi oldugundan emin olalim. Kendimiz sevdiklerimiz, ilimiz ve ülkemiz için asi olalim. Asiyla hastaligi asalim” diye konustu.

Kaynak: İHA