Izmir'in Üç Ilçesinde Ulasimi Rahatlatacak 19 Milyon Liralik Yatirim

Izmir Büyüksehir Belediyesi; Menemen, Dikili ve Bergama’da hem tasit hem de yaya ulasimini rahatlatmak ve güvenli hale getirmek için yeni karayolu köprüleri insa ediyor. Yapimi baslayan projeler 19 milyon liraya mal olacak.

Izmir'in Üç Ilçesinde Ulasimi Rahatlatacak 19 Milyon Liralik Yatirim
Izmir Büyüksehir Belediyesi, Menemen, Dikili ve Bergama’da ulasimi rahatlatmak, güvenli ve konforlu hale getirmek için harekete geçerek üç yeni köprü yapiyor.

Üç proje kapsaminda, Dikili’de Bademli Mahallesi’nin önemli ulasim akslarindan biri olan 1. Sokak üzerindeki karayolu köprüsü yenilenerek genisletilecek. 30 metre uzunlugundaki köprünün imalatina önümüzdeki günlerde baslaniyor. Köprünün insasi sirasinda bölgedeki agaçlarin zarar görmemesi için proje revize edilerek, köprü ayaklarindan birinin 70 cm güneye kaydirilmasi saglandi. Bu degisiklik sayesinde onlarca meyve agaci kesilmekten kurtuldu.

Bergama ulasim rahatlayacak

Bergama’da Fevzipasa Mahallesi Ilica Deresi üzerinde insaatina baslanan 72 metre uzunlugundaki tasit köprüsü Fevzipasa ile Islamsaray Mahalleleri’ni birbirine baglayacak. Yaya ve kaldirim düzenlemesi de yapilarak hem yayalarin hem de tasitlarin dere nedeniyle yasanan geçis sorunu çözülecek.

Menemen’i ova yollarina baglayacak

Menemen’de Hasanlar Mahallesi’nde Gediz Nehri üzerinde yapimina baslanan Hasanlar Tasit Köprüsü 83 metre uzunlugunda olacak ve ova yollarina ulasimi saglayacak. Tasit köprüsü üzerinde yaya ve kaldirim düzenlemesi de yapilacak.

Izmir Büyüksehir Belediyesi 3 karayolu köprüsü için 19 milyon 154 bin liralik yatirim yapacak. Dikili Bademler Mahallesi 1. Sokak üzeri karayolu köprüsü bu yilin sonunda, Bergama ve Menemen’deki köprüler ise 2022 yili basinda hizmete alinacak.
Kaynak: İHA