Izmir'den Marmaris Ve Manavgat'a Yardim Eli

Izmir’de Balçova Belediyesi, Marmaris’te baslayan orman yanginin söndürülmesine katkida bulunmak araciyla Marmaris’e bir su tankeri gönderdi. Çigli Belediyesi Arama ve Kurtarma ekibi (ÇAK) de, Manavgat’ta meydana gelen ve genis bir alana yayilarak kontrol altina alinamayan orman yangini bölgesinde yapilan çalismalara destek olmak için Antalya’ya gitti.

Izmir'den Marmaris Ve Manavgat'a Yardim Eli
Ülkemizin birçok noktasinda ayni anda baslayan orman yanginlarini söndürme çalismalari devam ederken, dayanisma büyüyerek devam ediyor. Üç gün önce Marmaris’te baslayan yangin nedeniyle Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay’i arayan Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya, her türlü destege hazir olduklarini ifade etti.

Marmaris Belediye Baskani Mehmet Oktay’in su tankerlerine ihtiyaçlari oldugunu ifade etmesi üzerine, 18 tonluk bir su tankeri Balçova’dan Marmaris’e hareket etti. Bölgeye ulasir ulasmaz söndürme çalismalarina katilarak arazöz ve itfaiyelere su destegi saglayan araç, yangin sönene kadar Marmaris’te görev yapacak.

Geçen yil Balçova’da da bir orman yangini yasadiklarini ifade eden Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya, “Böyle günler dayanisma günleridir. Balçova Belediyesi olarak yanan agaçlara ve ormani yuva yapmis canlilara bir damla su olmak bizim için görevlerin en kutsalidir. Umarim en kisa sürede yangin söndürülür” dedi.



Çigli Belediyesinden yangin kabusu yasanan Manavgat ve Marmaris’e destek

Çigli Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Çigli Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi de, lojistik çalismalara destek olmak amaciyla Manavgat’a gitti. ÇAK ekibinin, yerlesim alanlarina kadar siçrayarak yangindan zarar gören vatandaslara destek oldugu ifade edildi.

1 araç ve 5 personel Manavgat’ta destek verecek

Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü’nün talimatiyla yola çikan ekipte bir adet tam teçhizatli arama kurtarma araci ve 5 deneyimli personel yer aldi. Aralarinda saglik personellerinin de bulundugu ekip, Antalya’nin Manavgat ilçesinde meydana gelen yangindan etkilenen alanlarda yürütülen lojistik destek çalismalarinda görev aliyor.

1 arazöz de Marmaris’e gitti

Çigli Belediyesine ait bir arazöz de yangin söndürme çalismalarinda kullanilmak üzere AFAD’in talebiyle Marmaris’e gönderildi.

Baskan Gümrükçü: "Gelecegimiz için dayanisma günü"

Son günlerde farkli sehirlerde meydana gelen orman yanginlarini endise ve üzüntü içerisinde takip ettigini ifade eden Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, "Ülkemizin dört bir yanindan pes pese gelen orman yangini haberleri hepimizin yüregini dagladi. Özellikle Manavgat’ta yasanan yanginin yerlesim alanlarina siçramasi elim sonuçlara yol açti. Çigli Belediyesi olarak, daha önce Izmir ve Elazig depremlerinde oldugu gibi bugünde sorumluluk alarak yasanan krizin en az hasarla atlatilmasi için bölgeye arama kurtarma ekibimizi yolladik. 1 arazözümüz de Marmaris’teki çalismalarda kullanilacak. Umarim yasanan bu aci süreç çok daha vahim sonuçlara ulasmadan sonlandirilir ve o bölgelerdeki yaralarimizi bir an önce sarmaya baslariz. Sadece Manavgat’ta degil orman yanginlarinin meydana geldigi diger sehirlerimizdeki gelismeleri de yakindan takip etmeye devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA