Izmir'de Kuru Incir Üreticilerine Kerevit Dagitimi Yapildi

Türkiye'nin kuru incir üretiminde öncü illerinden Izmir'de üreticilere kerevet dagitildi.

Izmir Tarim ve Orman Il Müdürlügünden yapilan açiklamada, Izmir'de incir üretiminin yüzde 50'sinin gerçeklestigi Tire'de, incir kurutma isleminde kullanilan kerevet dagitiminin gerçeklestigi bildirildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Izmir Il Tarim ve Orman Müdürü Mustafa Özen, Ege Ihracatçi Birliklerinin katkisiyla 2 yildir kerevet dagitimi yaptiklarini aktardi.

Izmir'de son 2 yilda yaklasik 12 bin bir kerevet dagitimi gerçeklestirdiklerini belirten Özen, sunlari kaydetti:

"Ülkemizin önemli ihraç ürünlerinden olan kuru incir ile ilgili Avrupa Birligi'nden alinan hizli alarm bildirimlerinin önlenmesi, azaltilmasi, ihracata yönelik daha kaliteli ve güvenilir ürünlerin üretilmesi ile vatandaslarimizin ve diger ülke vatandaslarinin saglikli ve güvenilir gidaya ulasmalarini saglamak amaciyla Ege Ihracatçi Birlikleri tarafindan temin edilen 6 bin 750 plastik kurutma kerevetini incir üretiminin yogun oldugu Tire, Beydag, Ödemis ve Kiraz ilçelerinde dagitmaya basladik."

Çiftçilerden gelen yogun talep ile kerevet dagitimini tekrarladiklarini belirten Özen, desteklerinden dolayi Ege Ihracatçi Birliklerine tesekkür etti.

Özen, her sart ve kosulda, her türlü destekle Izmirli üreticilerimizin yaninda olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA