Itfaiye Erleri Yangini Söndürmek Için Canla Basla Mücadele Ediyor

MERSIN – İçel’in Aydincik ve Silifke ilçelerinde 4 gündür devam eden orman yanginlarini söndürmek için Büyüksehir Belediyesi ve çevre illerden gelen itfaiye ekiplerinin mücadelesi sürüyor. Yanla canla basla mücadele eden itfaiye erleri, “Yanginlar sönene kadar buradayiz. Bitmeden gitmeyecegiz” dedi.

Itfaiye Erleri Yangini Söndürmek Için Canla Basla Mücadele Ediyor
İçel’de 3 gün önce baslayan orman yangini kisa sürede Aydincik, Bozyazi ve Silifke’nin birçok bölgelerine yayildi. Havadan ve karadan devam eden yangin söndürme çalismalarinda İçel Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri araliksiz bir sekilde canla basla görev aldi. Yangin bölgesine yakin kirsal mahallelerde yasayan vatandaslarin tahliye edilmesinde de görev alan ekipler, yanginin bir an önce sonlandirilmasi için birçok yerde yangin söndürme çalismalari yürütüyor.

İçel Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi yangina 13 itfaiye araci ve 17 tankerle müdahale ediyor. İçel Büyüksehir Belediyesinin yani sira çesitli ilçelerden yanginin sonlandirilmasi için bölgeye araç ve ekip destegi sunuldu. Ayrica, Karaman’dan 2, Hatay’dan 3, Nigde’den 3, Ankara’dan 3, Konya’dan 2 itfaiye araci olmak üzere toplam 13 araçla yangin söndürme çalismalarina destek saglaniyor.

Hatay itfaiye ekiplerinin destek araçlari ile Silifke ilçesi Isikli Mahallesi Kayabasi yaylasinda çikan yangini söndürme çalismalari basari ile sonuçlandi. Yangin söndürme çalismalarinda yaylada yasayan bazi vatandaslar gönüllü olarak destekte bulunurken, yaylanin kadin sakinleri de çalismanin yapildigi ormanlik alandan göge yükselen dumanlari hüzünle izledi.

“Vatandaslarimiza en iyi sekilde hizmetimizi vermeye çalisiyoruz”

Birçok bölgedeki yangin söndürme çalismasinda görev alan İçel Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Dairesi personeli Yakup Yaldiz, ekip arkadaslari ile birlikte son olarak Silifke ilçesi Hirmanli Mahallesi Kemer mevkiindeki yanginda çalisti. Yaldiz, söndürülen yanginin ardindan yaptigi konusmada, “Canla basla mücadele ediyoruz. Gerek ekipçe gerek bütün koordinasyon olarak elimizden gelenin en iyisini yaparak vatandaslarimiza en iyi sekilde hizmetimizi vermeye çalisiyoruz. Insallah tez zamanda kurtuluruz ülkece. Elimizden geldigince yanginlara müdahale etmeye çalisiyoruz. Sag olsun vatandaslarla beraber ekibimizce söndürmeye çalistik. Basarili olduk. Burayi tamamladik artik diger mevkilere geçecegiz“ dedi.



“Bitmeden gitmeyecegiz”

Hatay Büyüksehir Belediyesinden bölgeye destege gelen Itfaiye Dairesi personeli Ali Sengül de Silifke ilçesi Isikli Mahallesi Kayabasi yaylasindaki yangin söndürme çalismasinda canla basla görev aldi. Yanginlari söndürmeden bölgeden ayrilmayacaklarini ifade eden Sengül, “Yanginlar sönene kadar buradayiz. Bitmeden gitmeyecegiz. Bir an önce bitirmeye çalisiyoruz. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA