Gezin Gençlik Kampi Konuklarini Agirlamaya Devam Ediyor

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, tatil yapma imkani bulunmayan dezavantajli çocuklara yönelik düzenledigi ücretsiz yaz kampi konuklarini agirlamaya devam ediyor.

Gezin Gençlik Kampi Konuklarini Agirlamaya Devam Ediyor
Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanliginin, Elazig’in Maden ilçesi Gezin mahallesinde yer alan Gençlik Kampi’nda tatil yapma imkani bulunmayan dezavantajli gençler doyasiya egleniyor. Ulasim Daire Baskanligi tarafindan yaz kampina tasinan çocuklar, doga ile iç içe kamp yapma firsati buluyor. Büyüksehir Belediyesi, kampta katilan çocuklara, içerisinde havlu, bone, havuz gözlügü, sort, terlik, dis macunu ve dis firçasi bulunan çantalari hediye ediyor. Alaninda uzman egitmenler, kampta çocuklara, milli ve manevi degerler seminerleri, resim, el becerileri, halk oyunlari, müzik, okuma, sinema, drama, robotik ve ritim atölyeleri araciligiyla egitimler veriyor. Çocuklarin, fiziksel gelisimlerine katki sunmak amaciyla sportif faaliyetler kapsaminda her gün belirli saatlerde yüzme, futbol, basketbol, satranç ve voleybol etkinlikleri düzenleniyor. Itfaiye Daire Baskanligi ekipleri de kampa katilan çocuklara yanma, yangin bilgisi, yangin çesitleri, yangin güvenligi ve söndürme prensipleri hakkinda egitimler vererek tatbikat yaptiriyor.

Çocuklar yüzme ögreniyor

Çocuklar, kamp dönemi boyunca her gün belirlenen saatlerde yari olimpik yüzme havuzunda zaman geçiriyor. Yasanabilecek olumsuz duruma karsi cankurtaranlarinda görev yaptigi havuzda, yüzme bilen ve bilmeyen çocuklar gruplara ayriliyor. Alaninda uzman egitmenler, yüzme bilmeyen çocuklara yüzme, yüzme bilen miniklere ise yüzme stillerini ögretiyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi, çocuklara çevre bilincini asilamak için kamp döneminde dogayi ve bulunduklari alani tanimalari için Hazar Gölü’ne tanitici gezi organize ediyor. Kamp dönemi boyunca yasanabilecek olumsuz saglik durumlarina karsi alanda bulunan revirde saglik personeli 24 saat görev yapiyor.

Diyetisyenlerin hazirladigi listeyle çocuklar düzenli besleniyor

Kamptan yararlanan çocuklara, kamp süresince diyetisyenler tarafindan hazirlanan liste dogrultusunda 3’ü ana 2’si ara olmak üzere 5 ögün yemek hizmeti verilerek düzenli beslenmeleri saglaniyor. Her hafta 120 kisinin kabul edildigi kampin son gününde ise çocuklara, veda gecesi düzenleniyor. Gecede çocuklar, yakilan kamp atesi etrafinda müzikler esliginde oyunlar oynuyor ve tatil süresince yasadiklari deneyimleri dile getirme firsati buluyor.

Basvurular devam ediyor

Toplamda 9 hafta sürecek olan ve 1200 çocugun ücretsiz yararlanmasi hedeflenen yaz kampinin basvurulari ise devam ediyor. Her çocugun 5 gün boyunca agirlandigi kamptan yararlanmak isteyenler, velileriyle birlikte Bilgi Evleri, Akademi Lise ve Sümerpark Ortak Yasam Alaninda yer alan Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi’na mesai saatleri içinde basvuruda bulunabiliyor.
Kaynak: İHA