Bedensel Engelli Okçu Eyüp Düner'in Hedefi Ay-Yildizli Forma Ile Sampiyonalara Katilmak

Bingöl'de kifoz (kamburluk) hastasi olan, Gençler Yildizlar Türkiye Sampiyonasi'nda 370 sporcu içerisinde ilk 50 arasina girmeyi basaran 16 yasindaki sporcu, okçulukta hayallerini gerçeklestirmek için siki çalisiyor Düner: 'Yayi elime alirken sanki yüregimden kuslar uçuyor gibi bir mutluluk oluyor. Spora basladiktan sonra hayatim da degisti, sagligim da. Kendimi daha güçlü hissediyorum'

RIDVAN KORKULUTAS - Bingöl'de bedensel engelli okçu Eyüp Düner, ay-yildizli forma giyerek sampiyonalara katilmak istiyor.

Bingöl'de yasayan 11. sinif ögrencisi 16 yasindaki Eyüp, 6 ay önce, komsusu, bedensel engelli okçuluk antrenörü Bahattin Tüz tarafindan bu spora yönlendirildi.

Engelli çocuk ve gençleri spora kazandirarak, hayata tutunmalarina katki sunmak için çaba gösteren antrenör Tüz'ün Gençlik Spor Il Müdürlügünün Karsiya Mahallesi'ndeki spor salonunda verdigi egitim ile bu bransta kisa sürede ilerleyen genç sporcu, haziran ayinda Antalya'da düzenlenen Gençler, Yildizlar Türkiye Sampiyonasi'na katildi.

Engelli olmayan sporcularin da yer aldigi katildigi bu ilk yarismada 370 sporcu arasinda ilk 50'ye girmeyi basaran Eyüp, günden güne hedefini artirdi.

Daha önce zamaninin büyük bölümünü evinde geçiren Eyüp, sporla sosyallestigi yasaminda azmiyle de örnek oldu.

Çalismalarini disiplinli sekilde sürdüren Eyüp Düner'in hedefi ay-yildizli formayi giyerek, hayallerini gerçeklestirmek.

- "Spora basladiktan sonra hayatim degisti"

Bingöllü sporcu, AA muhabirine, antrenörünün verdigi sansla okçulukla tanistigini söyledi.

Bu sporu yaparken çok mutlu oldugunu belirten Eyüp, "Yayi elime alirken sanki yüregimden kuslar uçuyor gibi içimde öyle bir mutluluk oluyor. Spor bana çok güzel seyler katti. Genellikle zamanimi evde geçiriyordum. Spora basladiktan sonra hayatim da degisti sagligim da. Kendimi daha güçlü hissediyorum. Hayalim ay-yildizli formayi giyerek sampiyon olmak." dedi.

- Engel tanimayan antrenör Eyüp'ün de yasamina dokundu

3 yilda 9'u görme ve bedensel engelli 160 çocugun lisansli sporcu olmasina destek sunan okçuluk antrenörü Tüz de engelli ve engelli olmayan sporcularla faaliyet yürüttüklerini belirtti.

Bingöl'ü ulusal düzeydeki birçok yarista temsil ettiklerini ifade eden Tüz, Eyüp Düner'in de gayet basarili bir sporcu oldugunu aktardi.

Tüz, engellilerin sosyal hayata katilmada zorluklar yasayabildigini dile getirerek, "Eyüp ve diger engelli arkadaslarimiz buraya gelip ok attiktan sonra hayata farkli bir bakis açisiyla bakiyorlar. 'Dün yapamazdim, bugün artik yapabilirim' özgüveni olusmaya basliyor. Bu da hayata saglam adimlarla basmalarina vesile oluyor." diye konustu.

Engelli olmayan kisilerle ayni sporu yapabildigini gören gençlerin ve çocuklarin kendilerine güven duydugunu anlatan Tüz, azimleriyle de herkese örnek olduklarini kaydetti.

Kaynak: AA