Vali Masatli Açiklamasi 'Tarim Ve Hayvancilik Alanindaki Projelerimiz Devam Edecek'

Amasya Valisi Mustafa Masatli, “Üreticilerimizin yasam standartlarini yükseltmek adina tarim ve hayvancilik alanindaki projelerimiz devam edecek” dedi.

Vali Masatli Açiklamasi 'Tarim Ve Hayvancilik Alanindaki Projelerimiz Devam Edecek'
Anadolu Mandasi Üretimini Gelistirme Projesi kapsaminda temin edilen 20 adet damizlik mandanin üreticilere teslim edildigi programa katilan Vali Masatli, “20 damizlik hayvanin toplam maliyeti 245 bin TL olup bu bedel Il Özel Idaremiz tarafindan finanse edilmistir. Bu noktada üreticilerimizden gayretle çalismalarini ve hayvan varliklarini artirarak hem kendilerine gelir elde etmelerini, hem de ilimiz ekonomisine katma deger saglamalarini beklemekteyiz. Destek devletimizden, gayret üreticilerimizden, bereket de Allah’tandir” diye konustu.

210 bin adedin üzerinde küçükbas, 203 bin civarinda ise büyükbas hayvan bulunan kentte tarimin ve hayvanciligin gelismesine yönelik projelerin artarak devam edecegini vurgulayan Masatli, “Tüm bu projelerin hazirlanmasinda ve kirsalda yasayan çiftçimizin, üreticimizin yasam standartlarinin yükseltilmesinde büyük pay sahibi olan basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere Tarim ve Orman Bakanligimiza ve emegi geçen herkese tesekkür ediyor, dagitimini yaptigimiz damizlik hayvanlarini üreticilerimize hayirli olmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.

Il Tarim ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin’in Anadolu Mandasi Üretimini Gelistirme Projesinin önemine iliskin bilgiler verdigi programa, AK Parti Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, Amasya Belediye Baskan Yardimcisi Hasan Sahin, AK Parti Il Baskan Yardimcisi Onur Kurnaz ve MHP Il Baskani Suayip Ak da katildi.

Proje kapsaminda temin edilen 20 damizlik hayvan hak sahiplerine teslim edildi.
Kaynak: İHA