OMÜ'lü Doktor Adaylarindan Uygur Türklerine Destek Standi

Ondokuz Mayis Üniversitesi (OMÜ) Tip Fakültesi ögrencileri açtiklari stant ile Dogu Türkistan’da yasanan olaylara dikkat çekti.

OMÜ'lü Doktor Adaylarindan Uygur Türklerine Destek Standi
Samsun’da 8 doktor adayi Gazi Müzesi önünde Dogu Türkistan’da yasanan olaylar ve Türklerin ugradigi haksizliklara dikkat çekmek amaciyla stant açti. Stantta bölgede yasanan haksizliklara dikkat çekmek amaciyla hazirlanan resimler de sergilenirken, vatandaslara son durum hakkinda bilgilendirme yapildi.

Etkinlik hakkinda bilgi veren OMÜ Tip Fakültesi 3. sinif ögrencisi Mehmet Onur Kutlu, “OMÜ Tip Fakültesi ögrencileri olarak milli refleksimizin cevabina karsi Samsun Gazi Müzesi önünde Dogu Türkistan ile alakali bilgilendirici bir sergi açilisi yaptik. Ayni zamanda vatandaslara üzerinde karekod olan bir kart paylastik. Bu kod okutuldugunda insanlar o bölgede yasanan olaylarla ilgili dergideki yazilara ulasabiliyorlar. Insanlarin milli bilincini uyandirmak ve daha bilinçli hale getirmek istiyoruz. Etkinligimiz tüm boyunca sürdü. Etkinligi 8 tip fakültesi ögrencisi ile düzenledik” dedi.

Ögrencilerin etkinligi saat 17.00’ye kadar devam etti.
Kaynak: İHA