Misir'da Darbe Karsiti 12 Kisi Hakkinda Verilen Idam Cezasi Karari Sivas'ta Kinandi

Sivas'ta IHH Insani Yardim Vakfi temsilcileri, Misir'da darbe karsiti 12 kisi hakkinda verilen idam kararini protesto etti.

Kentte gerçeklestirilen IHH Insani Yardim Vakfi Bölge toplantisina katilan 30 il temsilcisi, öglen namazinin ardindan Ulu Camii bahçesinde toplandi.

Grup adina açiklama yapan IHH Insani Yardim Vakfi Sivas Baskani Efe Zileli, son günlerde Misir'da yasanan olaylarin zulmün en açik örneklerinden oldugunu söyledi.

Misir'da siyasi muhaliflere yönelik kaçirma, gizli alikoyma, iskence ve infaz gibi hak ihlallerinin sistematik devam ettigine dikkati çeken Zileli, "Cezaevlerinde tutuklu insan sayisinin 10 binleri buldugu tahmin edilmektedir. Misir'da yüzlerce kisiye idam cezasi verilmis ve maalesef bu idamlarin bir kismi ailelerine bile haber verilmeden infaz edilmistir. Son olarak aralarinda önde gelen siyasi kisilerin de oldugu 12 kisi hakkindaki idam cezasi onanmis saniklarin savunma hakkini kullanmasi ihlal edilirken avukatlarin da itirazlari maalesef sonuçsuz kalmistir." dedi.

Zileli, insanliga ortak çagri yaptiklarini dile getirerek, "Birlesmis Milletler, Islam Isbirligi Teskilati ve insan haklari kuruluslarini, ülkemizdeki ve dünyadaki vicdan sahiplerini, idamlarin durdurulmasina yönelik çabaya davet ediyorum." diye konustu.

Kaynak: AA